Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Niğde'de düzenlenen törenle anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Niğde'de düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yılında Niğde'de törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Seymen, Baro Başkanı Osman Çimen, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, STK ve siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ile diğer kurum ve kuruluşların Atatürk Anıtı'na çelenklerini sunmaları ile başlayan törende, saatler 09.05'i gösterdiğinde siren sesinin duyulmasıyla adeta hayat durdu. 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile tören sona erdi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından Niğde Kültür Merkezinde Hacı Zekiye Aslan Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan “10 Kasım Atatürk’ü Anma” programı düzenlendi.

Öğrencilerin oluşturduğu koro tarafından Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği ve şiirlerin okunduğu programda yine öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kültür Merkezinde düzenlenen programın ardından Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve beraberindeki protokol üyeleri, Niğdeli Ressam Sefa Büte ve İl Kültür Müdürlüğü tarafından Güzel Sanatlar Galerisinde hazırlanan “Atatürk” temalı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdiler.

dsc_7390.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber