Geleceği Şekillendirilecek Projelerin İmzaları Atıldı

Geleceği Şekillendirilecek Projelerin İmzaları Atıldı

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) 2018 Yılı Mali Destek Programı Sözleşme İmza Töreni ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Grand Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, Karaman Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Karaman Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt ve iş adamları katıldı.

basliksiz-1-278.jpg

Toplantı, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger’in Karaman’a yapılan yatırımları anlatması ile başladı. Daha sonra Karaman Valisi Sayın Fahri Meral projelerle ilişkin basın mensuplarına bilgiler verdi.

Karamanlı Mobilyacılara CNC Öğretiyoruz

Milli Eğitim Müdürlüğü; AR-GE ekibi tarafından sunulan, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ortağı olduğu ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Mali Destek Programı kapsamında hibelendirilen proje çerçevesinde Karaman Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi bölümüne CNC makinesi alınarak ve bu makine ile uyumlu çalışacak bir bilgi teknolojileri sınıfı kurulacak.

Proje ile CNC operatörlerinin bilgi ve becerilerini uygulamalar yaparak geliştirilecek, iş verimlerini ve yeni teknolojilere uyumlarını artırılarak, mesleki becerilerinin artırılmasına katkıda sağlanacak. Ayrıca yetiştirilen CNC makine operatörleri sayesinde istihdama yönelik önemli bir adım atılacak.

Dijital Ufuklarda Üreten Nesiller

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Mali Destek Programı kapsamında hibelendirilen bir diğer proje ise Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje ortağı olduğu Dijital Ufuklarda Üreten Nesiller oldu. Bireyleri tüketicilikten üretime, keşfetmeye, ülkeyi kalkınma yolunda değiştirmeye ve girişimciliğe yönlendirmeyi amaçlayan proje ile kurulacak Maker Atölyelerinde ahşap ve metal CNC makineleri, elektronik, robotik-kodlama gibi ileri teknoloji kategorilerinde üretim yapılabilecek.

Proje kapsamında Karaman Merkez ilçe ve diğeri Ermenek ilçesinde olmak üzere 2 tane maker atölyesi kurularak gençlere ve eğitimcilere uzmanlarca eğitimler verilecek. Eğitimler neticesinde sürdürülebilirliğinin sağlanarak bu mekânların eğitim ve inovasyon atölyeleri olmaları planlanıyor.

Girişimciliğe İlk Adım: İnoatölye ve Robokod Hareketi

Ayrancı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından MEVKA’ya Mali Destek Programı kapsamında sunulan ve kabul edilen son proje ise “Girişimciliğe İlk Adım: İnoatölye ve Robokod Hareketi” oldu. Projeyle teknolojinin ve girişimciliğin önemli olduğu günümüzde Ayrancı ilçesindeki potansiyel erken dönem girişimcisi gençlere ve ortaokul çağı öğrencilere girişimcilik becerileri kazandırmak fikriyle, girişimcilik becerilerinin yanısıra teknolojik alanda da beceriler kazandırmak adına kodlama atölyesi kurularak özellikle robotik ve kodlama alanında lise öğrencilerinin girişimcilik becerileri artırılacak ve istihdama katkı sağlanacak.

Program sonunda, 2018 Yılı MEVKA Mali Destek Programı kapsamında, Karaman’da proje üreterek mali destek almaya hak kazanan proje sahiplerine teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber