Göle Dönen Kuru Ova’daki Sular Beyşehir Gölü’ne Aktarılıyor

Göle Dönen Kuru Ova’daki Sular Beyşehir Gölü’ne Aktarılıyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde son günlerde etkili olan yoğun yağış ve eriyen kar suları, Kuru Ova mevkiinde su birikintilerine yol açtı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde son günlerde etkili olan yoğun yağış ve eriyen kar suları, Kuru Ova mevkiinde su birikintilerine yol açtı. Adeta göle dönen Kuru Ova'daki suların Beyşehir Gölü'ne aktarılması için çalışma başlatıldı.

Yağışların ardından tarım arazilerinin bulunduğu bölge, adeta doğal bir göl görünümüne kavuştu. Kuş bakışı görüntülerde oluşan manzara, Konya'nın "nazar boncuğu" olarak bilinen Meke Gölü'nü andırdı. Ortaya çıkan etkileyici görüntüler, fotoğrafçı Mustafa Öztemiz tarafından dron ile kaydedildi. Bölgede biriken suyun tarım arazilerine zarar vermemesi ve kontrollü şekilde tahliye edilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. İş makineleri, suyun biriktiği alandan Beyşehir Gölü'ne ulaşacak bir kanal açmaya başladı. Açılan kanal aracılığıyla biriken suyun göle aktarılması hedefleniyor. Yetkililer, çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Göle Dönen Kuru Ova’daki Sular Beyşehir Gölü’ne Aktarılıyor

Göle Dönen Kuru Ova’daki Sular Beyşehir Gölü’ne Aktarılıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber