Gönüllü Dalgıç Adayları Muğla'da Eğitime Katıldı

Gönüllü Dalgıç Adayları Muğla'da Eğitime Katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görev yapan ve tamamı gönüllülerden oluşan 9 kişi, yerel ve ulusal sularda meydana gelebilecek arama kurtarma olaylarında görev almak için Muğla'da verilen donanımlı dalış eğitimini başarılı ile ta

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görev yapan ve tamamı gönüllülerden oluşan 9 kişi, yerel ve ulusal sularda meydana gelebilecek arama kurtarma olaylarında görev almak için Muğla'da verilen donanımlı dalış eğitimini başarılı ile tamamladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, gönüllüler Muğla'nın Fethiye ilçesinde Adem Dalış Eğitim Merkezi eğitmenleri eşliğinde eğitimlerini başarı ile tamamlayarak CMAS-TSSF onaylı iki yıldızlı dalıcı belgelerini almaya hak kazandı.

Hiperbarik testine tabi tutularak basınç altında fiziki olarak yeterlilikleri ölçülen katılımcılara, Kayseri Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından ilkyardım eğitimi de verildi.

Muğla'daki eğitimde de katılımcılara, su altında kullanılacak haberleşme işaretleri, malzemeyi kuşanma, suya giriş teknikleri, su altında alçalma teknikleri, nefes alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, kurtarma becerileri ve dalış teknesinde nelere dikkat edileceği, su altı emniyet kuralları, dalış hastalıkları ve kazaları, tehlikeli deniz canlıları ve dalış bölgesi seçiminde dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.

Eğitimi başarı ile tamamlayarak iki yıldızlı dalgıç belgesi alan itfaiye personeli, su altı arama ve kurtarma faaliyetini yürütebilme yolunda ilk aşamayı tamamlayarak, ilerleyen zamanlarda gerçekleştirilecek olan dalış eğitimlerini tamamladıktan sonra iç ve dış sularda hizmet vermeye başlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber