GSS ve SGK Prim Borçlarının Son Ödeme Tarihi Belli Oldu

GSS ve SGK Prim Borçlarının Son Ödeme Tarihi Belli Oldu

GSS ve SGK Prim Borçlarının Yapılandırmalarının Son Ödeme Tarihi 28 Şubat

Karaman Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Serdar Fındık ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kenan Ateş, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu'nu ziyaret ederek, SGK ve İş-Kur teşvikleri ile 7143 sayılı Yapılandırma kanunu süre uzatımı hakkında bilgiler verdiler.

GSS ve SGK Prim Borçlarını Yapılandıranların Son Ödeme Tarihinin 28 Şubat’a Uzatıldığı ve 7143 sayılı Kanuna göre SGK’ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanların, 28 Şubat’a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma haklarının devam edeceğini bildirdiler.

Yapılandırmadan faydalanan işverenlerin istihdam teşviklerinden ve sağlık hizmetinden de yararlanmaya devam edecekleri ve ayrıca 2018/Aralık ve 2019/Ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gereken GSS prim borçlarının da gecikme zammı ve cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat sonuna kadar ödenebileceğini belirttiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber