Güneş Enerjisi Santralinde Sona Gelindi

Güneş Enerjisi Santralinde Sona Gelindi

Karaman Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) işbirliği ile çalışmalarına başlanılan Güneş Enerjisi Santrali çalışmalarında sona gelindi. Santral önümüzdkei günlerde elektrik üretimine başlayacak.

Karaman Belediyesi ve MEVKA işbirliğinde, Organize Sanayi Bölgesine kurulan Güneş Enerjisi Santralinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje sayesinde elde edilen enerji, şehir şebekesine aktarılarak, belediyenin şantiyelerinde, tesislerinde, idari binasında ve su kuyularında kullandığı yüklü elektrik maliyetini büyük oranda hafifletecek.

Güneş Enerjisi Santrali Saatte 1 Megawatt Enerji Üretecek

Güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Karaman’ın, güneş enerjisinden elektrik üretmek için oldukça avantajlı bir konumda bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Organize Sanayi Bölgesi'nde, Barutkavuran köy yolu üzerinde yapımına başlanılan ve 20 bin metrekarelik alana inşa edilen Güneş Enerjisi Santrali Projesi, Karaman için  önemli bir projedir." dedi.

Santralde 4400 güneş paneli bulunduğunu ve santralin 1 Megawatt/saat  elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Başkan Çalışkan; " Santralde üretilen elektrik enerjisi günlük,  standart 2500-3000 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek değerlerde.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber