Güneyyurt'ta Atletizm Seçmeleri Yoğun İlgi Gördü

Güneyyurt'ta Atletizm Seçmeleri Yoğun İlgi Gördü

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde yapılan atletizm yetenek seçmeleri yoğun ilgi gördü.

Ermenek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Güneyyurt Ortaokulu’nda gerçekleştirilen atletizm seçmelerine farklı yaş kategorilerinden 150 öğrenci katıldı. Atletizm antrenörü Melihşah Katman tarafından uygulanan yetenek seçmelerinde öğrenciler antropometrik ölçümler, 30 metre sürat testi, dayanıklılık koşusu ve sıçrama testleri gibi aşamalardan geçti.

Seçmeler sonunda yetenekli öğrencilerin atletizm branşına kazandırılacağını belirten Katman, “ 10-14 yaş aralığında bölgemizde oldukça kalabalık bir öğrenci potansiyeli mevcut. Çok genç nüfusa sahip bir ülkeyiz. Bölgemizde Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından uygulanan Çocuk Atletizmi projesi ile birçok yetenekli çocuğumuza ulaşarak çalışmalarımıza başladık. Çocuklarımız geleceğin atletleri olma noktasında oldukça heyecanlı. Zaten bizleri heyecanlandıranda gençlerimizin gözlerinin içindeki bu heyecan oluyor. Hedefimiz planlı ve programlı bir çalışma ile gençlerimizi en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak. Bu sebeple yetenek seçimi ve eğitimi programlarını önemsiyorum. Bu projelerde seçilen çocuklar uzun süreli eğitim ve uygulama aşamaları sonrasında milli takım düzeyine gelecek ve ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edeceklerdir” dedi.

guneyyurt-ortaokulu3.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber