Güngörer: 'İlköğretim Geleceğimizin Temelidir'

Güngörer: 'İlköğretim Geleceğimizin Temelidir'

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer İlköğretim Haftası Dolayısıyla Mesaj Yayınladı.

Başkan Güngörer mesajında; "İlköğretim geleceğimizin temelidir. İlköğretimin değerini anlatmak her yurttaşın ulusal bir görevidir." vurgusunda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

Her yıl Eylül ayının üçüncü haftasını İlköğretim Haftası olarak; İlköğretimin, okuma-yazma öğrenmenin kişiye, topluma sağladığı yararların anlatıldığı bir hafta olarak kutlamaktayız. Birey olarak başarılı olmak için en başta okuma-yazmayı öğrenmemiz; kendimize, milletimize ve insanlığa faydalı olabilmek için de; okuma-yazma bilmemiz şarttır.

Bunun önemine inanan Atatürk, Harf Devrimini gerçekleştirmesi sonucu, yurdumuzda okuma-yazma bilenlerin sayısı artarak çoğalmış, ülkemizin kalkınmasına, her alanda ilerlemesine ve gelişmişlik düzeyine ulaşmasına katkı sağlamıştır. Aynı zamanda eğitim ve öğretim iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırarak bizleri bilgisizlikten ve suç işleme eğiliminden uzaklaştırır.

Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır fakat bireyin demokrasiyi özümsemesi, demokratik yurttaş olabilmesi için ailede göreceği demokratik tavır ve örnekler en az okul ve çevresi kadar önemlidir. Ülkemizin kalkınması ve Atatürk'ün idealize ettiği ‘muasır medeniyetler’ seviyesine çıkmamız ancak tüm bireylerin toplumsal sorumluluklarını yerine getirmesi ile mümkün olabilir.

Kesintisiz, güçlü bir demokrasi ancak; erdemli çalışma ve insan haklarına saygılı, bireysel farklılıkları zenginlik kabul eden, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan, terör ve şiddeti bir çözüm yolu olarak tercih etmeyen, ülkesini seven, birlikte üretebilen, maddi ve manevi değerlerle donatılmış, eleştirel ve yapıcı düşünceyle kendisini ve başkalarını sorgulayabilen, hak mücadelesinde kararlı duruş sergileyen ve kendine güvenen idealist eğitimli gençler yetiştirmekle olacaktır.

Milli Eğitim Sistemimiz; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini yaşayan, koruyan, geliştiren bireyler olarak yetiştirilmesi hususunu önemle vurgulamaktadır ve "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin" dengeli, sağlıklı, gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, iyi insan ve vatandaş olarak huzur ve barış içinde, hoşgörü ve adalet anlayışıyla bir arada yaşama kültürünü destekleyici ortamda yetiştirme görevini amaçlamaktadır ve eğitim kurumlarımız bu amacın yerine getirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Eğitim her ulusun hayat kaynağı olarak istikbalinin garantisidir. Okul gençliğe; insanlığı, saygıyı, ulusu ve ülkeyi sevmeyi öğretir. Yeni bilgiler, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileği ile İlköğretim Haftanızı kutlar, yeni eğitim-öğretim yılında Sevgili Öğrencilerimize ve Değerli Öğretmenlerimize başarılar dilerim"dedi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber