Hainler İzmir'de Bombalı Araçla Saldırdılar

Hainler İzmir'de Bombalı Araçla Saldırdılar

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki İzmir Adliyesi girişindeki polis noktasına bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırı, hakim ve savcıların kullandığı ve ağır ceza mahkemelerine de gidilen C girişindeki polis noktasında meydana geldi.

Saldırıda,1 trafik polisi ile 1 adliye çalışanı şehit oldu.

Bombalı saldırının ardından çatışma çıktığı bildirildi. Çatışmada, 2 terörist öldürülürken, 1 teröristin kaçtığı, arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

İzmir Valisi, saldırıyı PKK'nın yaptığının değerlendirildiğini belirtti. Vali, teröristlerin öldürülmesinin ardından 2 kalaşnikof, 8 roketatar, 8 el bombası bulunduğunu söyledi.

Saldırıyla ilgili, 1 başsavcı vekili, 3 savcı soruşturmada görevlendirildi.

1 TRAFİK POLİSİ, 1 ADLİYE ÇALIŞANI ŞEHİT OLDU

Saldırıda Fethi Sekin isimli trafik polisi ile 1 adliye çalışanı şehit oldu. Şehit olan adliye çalışanının, silah seslerini duyduktan sonra adliye camına çıkan kadın mübaşir olduğu öğrenildi. 8 yaralının tedavisi ise sürüyor.

KAÇAN TERÖRİST ARANIYOR

Saldırı sonrası çıkan çatışmanın ardından kaçan teröristin, siyah montlu ve 1,65-1,70 metre boylarında olduğu belirtiliyor.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Saldırının nasıl gerçekleştirdiğini anlatan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, "Bayraklı adliyesinin önünde bir araç geçerken, polis memurlarımızın polis noktasında durdurmak istemesi sonucu çatışma çıktı. Bu çatışmada, teröristlerin kaçma esnasında bombalı aracın patlatılarak ve bunun sonucunda da maalesef çıkan çatışma sonucunda bir polis memurumuzla bir mübaşirimiz şehit oldu." dedi

GİTAR KILIFINDA SİLAH!

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin yanında gitar kılıfı tespit edildi. Gitar kılıfının içinde başka silahların da bulunduğu öğrenildi.

BANTLI ŞARJÖRLER DİKKAT ÇEKTİ

Çatışmada öldürülen teröristin kullandığı kaleşnikof silahındaki şarjorlerin ters bantlandığı görüldü. Şarjör değiştirirken vakit kaybetmemek için kullanılan bu yöntemi Reina katliamını gerçekleştiren terörist de uygulamıştı. (HABERTURK.COM)

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber