Hayatını Kaybeden Uzman Çavuş Uzunkuyu’da Defnedildi

Hayatını Kaybeden Uzman Çavuş Uzunkuyu’da Defnedildi

Kendisi gibi organlarını bağışlayan yeğeni ile yan yana defnedildi

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşayan Konyalı Emekli Uzman Çavuş Servet Yaşıyan geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetti. Uzman Çavuş Servet Yaşıyan, organlarıyla 3 kişi için hayat umudu oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'dan emekli olduktan sonra son görev yeri olan Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşamaya devam eden Konyalı Emekli Uzman Çavuş Servet Yaşıyan, sabah namazını için abdest aldıktan sonra (46) geçirdiği kalp krizinin ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 4 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Uzman Çavuş Servet Yaşıyan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaşıyan'ın beyin bölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Uzman Çavuş Servet Yaşıyan vefatının ardından organlarıyla 3 kişiyi hayata bağladı.

BOSNA VE KOSOVA'DA GÖREV YAPMIŞTI

Servet Yaşıyan, dün memleketi Çumra'nın Uzunkuyu Köyü'nde dularla son yolculuğuna uğurlandı. Yaşıyan, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Uzunkuyu Köy Mezarlığı'na defnedildi. Yaşıyan'ın cenaze namazına yakınları, dostları ve beraber görev yaptığı silah arkadaşları da katıldı.

Uzman Çavuş Servet Yaşıyan 2009 yılında Çumra'da 4 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında vefat eden yeğeni Ramazan Yaşıyan'ın yanına defnedildi. Yeğeni Ramazan Yaşıyan'ın da organları kazanın ardından bağışlanmıştı. Çevresinde çok sevilen ve başarılı bir asker olan Servet Yaşıyan, yeğeni gibi organ bekleyen insanları hayata bağladı.

2 çocuk babası olan Servet Yaşıyan askerlik hayatı boyunca Türkiye'nin çeşitli bölgelerinin yanı sıra  Uluslararası Barış Gücü bünyesinde Bosna-Hersek ve Kosova'da da görev yaptı.

Karaman Habercisi olarak merhum Servet Yaşıyan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ederiz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum