Hayırsever İş Adamı Hayatını Kaybetti

Hayırsever İş Adamı Hayatını Kaybetti

Karaman'ın hayırsever iş adamlarından Mehmet Çavaş hayatını kaybetti.

Karaman'ın hayırsever ailelerinden Çavaş ailesinin kıymetli büyükleri Mehmet Çavaş hayatını kaybetti.

Karaman Ziraat Borsası Başkanı Ekrem Çavaş, ve Akaryakıt, Soğuk hava ve İnşaat Sektöründen Abdullah Çavaş ve Mehmet Ali Çavaş'ın babaları olan Mehmet Çavaş Karaman'da okul kuran kursu gibi farklı hayırları ile tanınıyor.

Hayatını bugün kaybeden Mehmet Çavaş'ın 18.11.2020 Çarşamba günü öğle namazına müteakip musalladan toprağa verileceği öğrenildi.

Karaman Habercisi olarak hayatını kaybeden hayırsever Mehmet Çavaş'a Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar dileriz.

Karaman ekonomisinin önemli isimlerinden olan Mehmet ÇAVAŞ, 01 Ağustos 1946 yılında Karaman Merkez Kurtderesi köyünde dünyaya gelmiştir.  
Eşi Firdevs Hanım, çocukları; Ekrem, Mehmet Ali, Abdullah, Havva ve Fatma’dır. Çevresinde her zaman çalışkan, mütevazi, mücadeleci ruhu ve örnek kişiliği ile insanların sevgi ve saygısını kazanmıştır. İş ve ekonomi alanında sürdürülebilir başarı odaklı bir karaktere sahiptir.

Bugün birçok ailenin ekmeğini kazanmasına vesile olan; ÇAVPET Petrol Ürünleri, ÇAVAŞ Yem ve Un Fabrikaları, ÇAVSA Soğukhava Paketleme ve ONURLU Soğukhava şirketler gurubunun kurucusudur. Sayılan bu şirketler gurubu, hayırsever Mehmet ÇAVAŞ’ın oğulları tarafından ticari faaliyetlerine devam etmektedir. Özellikle Karaman sektöründe söz sahibi bu şirketler sayesinde birçok insan ve ailesi geçimlerini temin etmekte ve de bu şirketler gurubu Karaman ekonomisine ciddi katma değer sağlamaktadır.

İş ve ekonomi hayatına olan üstün hizmet ve katkılarını eğitim alanında da göstermek isteyen hayırseverimiz Mehmet ÇAVAŞ, Karaman Valiliği ile yaptıkları protokole binaen ’’Bir Okul Bin Gelecek’’ anlayışı ile ülkemize, milletimize ve Karamanımıza yakışır modern bir okul yaptırarak MEB’e bağışlamış ve de gelecek nesillerimizin daha iyi yetişmeleri amacıyla hizmete sunmuştur.

Hayatını Kaybedip bugün Karaman'da defnedilecek vatandaşlarımızın bilgileri şu şekilde.

Aslen GÜLDERE KÖYÜNDEN olup KOÇAKDEDE MAHALLESİNDE ikamet etmekte olan EŞE YİĞİTTOP (82) vefat etmiştir. Cenazesi 18 Kasım Çarşamba GÜNÜ ÖĞLE namazına müteakip MUSALLADAN kaldırılacaktır.

Aslen TAŞKALELİ olup YURT DIŞINDA ikamet etmekte olan HİKMET YAŞAR (80) vefat etmiştir. Cenazesi 18 Kasım Çarşamba GÜNÜ ÖĞLE namazına müteakip MUSALLADAN kaldırılacaktır.

Aslen KÜRT DERESİ KÖYÜNDEN olup YENİ MAHALLEDE ikamet etmekte olan MEHMET ÇAVAŞ (76) vefat etmiştir. Cenazesi 18 Kasım Çarşamba GÜNÜ ÖĞLE namazına müteakip MUSALLADAN kaldırılacaktır.

Aslen KARAMANLI olup NEFİSE SULTAN MAHALLESİNDE ikamet etmekte olan FAHRİYE BAKŞİ (83) vefat etmiştir. Cenazesi 18 Kasım Çarşamba GÜNÜ İKİNDİ namazına müteakip MUSALLADAN kaldırılacaktır.

dsc_8810.jpgdsc_8826.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
3 Yorum