Hızlı Tren Hattının Elektrifikasyon Temeli Atıldı

Hızlı Tren Hattının Elektrifikasyon Temeli Atıldı

Karaman-Konya arası yüksek hızlı tren hattının sinyalizasyon ve elektrifikasyon projesinin temeli atıldı.

 Karaman-Konya Yüksek Hızlı Tren Projesinde çalışmalar devam ederken projenin önemli bir yapısını oluşturan sinyalizasyon ve elektrifikasyon hattının temeli bugün (6 Ekim 2016 Perşembe) düzenlenen törenle atıldı.

Karaman Tren Garı’nda düzenlenen temel atma törenine Karaman Valisi Süleyman Tapsız,Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan,Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Adana 6.Bölge Müdürü Mustafa Çopur,AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ile daire müdürleri ve davetliler katıldı.TCDD Adana 6.Bölge Müdürü Mustafa Çopur’un hızlı teren hattında yapılacak olan elektrifikasyon çalışması hakkında kısa bilgi vermesinin ardından temel atma törenine geçildi.Kesilen kurban ve yapılan duanın ardından altıyüz günde tamamlanması beklenilen elektrifikasyonun temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber