Hollanda'da Vefat Etti, Karaman'a Nakli Gündemde

Hollanda'da Vefat Etti, Karaman'a Nakli Gündemde

Korona Virüs Nedeniyle Hayatını Kaybeden İlk Karamanlı Köyünde Defnedilecek

Karaman kamuoyu dün Hollanda'dan gelen Pınarbaşılı Hüseyin Çetin'in vefat haberi ile ölüm nedeninin Korona Virüs olup olmadığı konusunu merak etmişti.

Hollanda'da yaşayan hemşehrilerimizden edinilen bilgilere göre Çetin Korona virüs nedeni ile hayatını kaybetti ve Hollanda'da defnedilecekti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ve Yurtdışı Türkler Ve Akraba Toplulukları Alt Komisyon Başkanı Zafer Sırakaya'nın açıklaması ile Çetin'in Türkiye'ye memleketi Karaman'a nakli gündemde.

Açıklamada;

"Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ilgili bakanlıklarımızla yaptığımız görüşmelerle yurtdışında COVID-19 virüsü sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cenazeleri Bilim Kurulumuzun belirlediği şartlarla THY tarafından Türkiye’ye getirebilecek." denildi.

Bu açıklamalar doğrultusunda Çetin'in memleketine getirileceği ve köyüne defnedileceği bilgisi edinildi.

Pınarbaşı köyüne defnedilecek olan Çetin'in nakil zamanı ve süresi henüz netlik kazanmadı.

Karaman Vefat Edenler Haberleri, ajanslardan, takipçilerimizden gelen bilgiler ve Karaman Belediyesi cenaze ilanlarından gelen son bilgiler doğrultusunda hazırlanmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum