Hollanda'dan Gelen İş Adamlarının Karaman Mesaisi

Hollanda'dan Gelen İş Adamlarının Karaman Mesaisi

Hollanda Karamanlılar Vakfı ve Hollanda Müsiad üyesi iş adamları Karaman ve çevre illerin yatırım avantajlarını yerinde incelemek için Karaman’a geldiler

Hokaf ve Musiad Rotterdam tarafından organize edilen 30'a yakın iş adamı 9-13 Kasım 2017 tarihleri arasında Karaman, Aksaray, Nevşehir ve İstanbul’da ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye’ye geldiler.

İşadamlarının ilk durağı Özel Karaman Hastanesi idi. Özel Karaman Hastanesi bir kahvaltı programında ağırladığı işadamlarına aynı zamanda sağlık kontrolünden de geçirdi. Özel Karaman Hastanesi adına şirket ortaklarından Okhan Tolga Sayan, Nezih Bülent Yavuz ve Serdar Uzunköprü misafirleri ağırladı. Toplantıda konuşan Okhan Tolga Sayan yurt dışından gelen misafirlere teşekkür ederek onları hastanelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Okhan Tolga Sayan Özel Karaman hastanesi hakkında bilgiler verdi.

Amaçlarının Hollanda'daki işadamlarının memleketimize yatırım yapmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) Başkanı Mustafa Duyar Hastanede yaptığı konuşmada: iş adamlarımızı yerli işadamlarıyla buluşturmak için buradayız. Vakfımız 20 yıl önce kurulmuş ve bugünlere gelmiş bir vakıf. Şimdi bayrağı biz teslim aldık ve bunu federasyona çevirdik. Hollanda’da 450 bin türk vardır ve bunun yüzde 10'u Karamanlıdır. 20 bin işadamından 2 bini yine Karamanlıdır. Hollanda'da büyük iş yapan işadamlarımız var. Onlarla gurur duyuyoruz. "dedi.

Karamanlıları tebrik eden Müsiad Hollanda kurucularından Gül Ali Alkılıç; " Hakikaten Hollanda'da Karamanlı işadamları çok aktif çalışıyorlar. Bu geziye katıldık organizasyonu yapanları tebrik ediyorum. Holanda’daki gurbetçileri de tebrik ediyorum. Hollanda'da binlerce işadamımız çok başarılı. Şimdi birlikte buradayız burada yatırım imkanları olabilir. Bugün Karamanlı işadamları ile buluşacağız imkanları değerlendireceğiz" dedi.

basliksiz-1-161.jpg

İş Adamları Karaman MÜSİAD’ı Ziyaret Etti

Karaman MÜSİAD İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Ali Cevher, yurt dışından gelen misafirlere teşekkür ederek onları Karaman'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Ali Cevher iş adamlarına Karaman ekonomisi ve yatırım fırsatları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda söz alan Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) Başkanı Mustafa Duyar Hollanda'daki iş adamlarının Karaman’a yatırım yapmalarını sağlamak için çalıştıklarını dile getirerek, ‘’İş adamlarımızı yerli iş adamlarıyla buluşturmak için buradayız. Vakfımız 20 yıl önce kurulmuş ve bugünlere gelmiş bir vakıftır. Şimdi bayrağı biz teslim aldık ve bunu federasyona çevirdik. Hollanda da 450 bin Türk var. Bu rakamın yüzde onu Karamanlıdır. 20 bin iş adamından iki bini yine Karamanlıdır. Hollanda'da büyük iş yapan iş adamlarımız var. Onlarla gurur duyuyoruz." dedi.

Toplantı sonunda gurbetçi iş adamlarına, yıllar evvel çıkan yangın sebebiyle yurt dışına gitmek zorunda kalan Karamanlıların tarihini anlatan Alaattin Uca ve Aytunç Ülker'in "Karaman Çarşı Yangını ve Avrupa’ya göç" adlı kitabı hediye edildi.

ÜÇSA Ambalaj’a Ziyaret

Heyet, Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ÜÇSA Ambalaj fabrikasını ziyaret ettiler.

İş adamlarını ÜÇSA Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Küçükoğlu karşıladı. Sadi Küçükoğlu firma hakkında iş adamlarına bilgiler verdi. Üretim bölümünü gezen iş adamları ÜÇSA Ambalaj’a hayran kaldılar. İş adamları Sadi Küçükoğlu’nu başarılarından dolayı tebrik ettiler.

OSB’de Bilgilendirme Toplantısı

Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, Karaman sanayisini hakkında bilgiler verdi. Kaşıkçı yatırım fırsatlarına da değinerek katılımcıların sorularını cevapladı.

Karaman OSB Yöneticisi Cahit Gökalp de Karaman Organize Sanayi Bölgesi hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı.

Ayrıca toplantıda işadamlarına Ongun A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Dereli Lojistik ve Serbest Bölge hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Kerim Dereli serbest bölgelerin avantajlarına değinerek Serbest Bölge'nin gümrük alanı dışı kabul edilen KDV ve gümrük vergisi alınmayan bölge olduğunu aktardı.  Dereli Serbest Bölge de her türlü ticari faaliyetin yapılacağı ve bölgede bürokratik işlemlerin tek elden yürütüldüğünü belirtti.

Hollandadan Gelen İş Adamlarının Karaman Mesaisi

Hollandadan Gelen İş Adamlarının Karaman Mesaisi

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber