İbrahim Bey İlk ve Ortaokuluna Destek Eğitim Odası

İbrahim Bey İlk ve Ortaokuluna Destek Eğitim Odası

Özel eğitim öğrencilerimize yönelik eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmak için Türkiye genelindeki okullarda destek eğitim odaları yeniden tasarlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve özel öğrencilere yönelik düzenlenen yeni tasarımlı destek eğitim odaları 81 ile yaygınlaştırılırken, İlimizde de bu çalışma kapsamında İbrahim Bey İlk ve Ortaokuluna destek eğitim odası açıldı.
Açılışı öğrencilerle birlikte yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okul ve kurumlarda, kaynaştırma bütünleştirme eğitimleri kapsamında akranlarıyla aynı sınıfta okuyan özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için hazırlanan destek eğitim odalarının yeni tasarımında yüksek standartlarda olduğunun altını çizerek destek eğitim odalarının fiziksel olarak daha konforlu hale getirildiğini ifade etti. Mehmet Çalışkan, "Özel öğrencilerimize eğitimine katkı sağlayacak destek eğitim odası okulumuza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.
Destek eğitim odalarında eğitim alacak öğrenciler ile alacakları dersler, bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) geliştirme biriminin önerileri doğrultusunda eğitim öğretim yılı başında belirlenirken, özel eğitim ihtiyacı olan her öğrencinin bu doğrultuda eğitimden yararlanması sağlanıyor.
Destek eğitim odasında sunulacak hizmetler, öğrencinin yararı gözetilerek uygun öğretmen sağlanması ve velinin onayı ile okulun çalışma saatlerinde planlanıyor.
 

İbrahim Bey İlk ve Ortaokuluna Destek Eğitim Odası

İbrahim Bey İlk ve Ortaokuluna Destek Eğitim Odası

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber