İbrala Barajı'nda Çalışmalar Bu Yıl Tamamlanacak

İbrala Barajı'nda Çalışmalar Bu Yıl Tamamlanacak

Karaman’ın geleceğini etkileyecek büyük projelerden biri olan İbrala Barajı İçme Suyu ve Terfi Projesi çalışmalarında sona gelindi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yılsonuna kadar vatandaşlarımızın tatlı suya kavuşacağını söyledi.

Karaman Belediyesi ve Devlet Su İşleri işbirliğinde yürütülen, Karaman’ın en az 50 yıl boyunca içme suyu problemini ortadan kaldıracak İbrala Barajı İçme Suyu ve Terfi Projesinde çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor.

Projenin kısa zamanda tamamlanarak Karaman’a çok daha sağlıklı, temiz ve tatlı su verileceğini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “DSİ ile birlikte yürütmüş olduğumuz içme suyu projemiz hizmete girdiğinde; günlük 84 bin metreküp arıtılmış su, şehrin uzun vadeli su ihtiyacını İbrala Barajı’ndan karşılayacak.

İçme suyu projesini 2016 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyorduk. Fakat projede, işi yapan yüklenici firmadan kaynaklanan sorunlardan dolayı bu konuda gecikme yaşandı. Şu anda çalışmalar Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Yaptığımız görüşmelerde bu yılın Ağustos veya Eylül ayı gibi testlere başlanacağı, yılsonu gibi de projenin tamamlanacağını ve şehir içi şebekeye içme suyunun verileceğini öğrendik.

Projenin tamamlanması ile Karaman en az 50 yıl gibi çok uzun bir süre içme suyu ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamayacak. İnşallah İbrala Barajı İçme Suyu projemiz ile vatandaşlarımız daha ekonomik ve daha sağlıklı içme suyuna kavuşacaklar” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber