İbrala Kültür Evi'nde Diksiyon Eğitimi

İbrala Kültür Evi'nde Diksiyon Eğitimi

Karaman’da Diksiyon eğitimi almak isteyen gençler, Yeşildere Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği bünyesinde eğitim verilen diksiyon kursuna katıldılar.

Türkçemizi daha güzel ve etkili kullanabilmek için eğitimlere gelen gençler, eğitmen Hüseyin Kaplan eşliğinde kulağa hoş gelen, güzel bir Türkçe ile konuşmanın inceliklerini öğrendiler.

Eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini belirten Kaplan,” Sosyal bir varlık olan insan büyük ya da küçük bir topluluk karşısında daima konuşmak durumundadır. Kendimizi daha iyi ifade edebilmek, başka kişilerce sevilerek dinlenmek isteriz.

Bunun için de herkes tarafından anlaşılabilen, kulağa hoş gelen, güzel bir Türkçe ile konuşmamız gerekir. Türkçemizin güzelliğinin bilincine vararak daha güzel ve etkili konuşabilmek için İbrala Kültür Evi’nde diksiyon kursumuzu gençlerimiz hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Toplam 32 saatten oluşan eğitimlerimizin sonunda ise kursiyerlerimiz katılım sertifikası sahibi oldular” diye konuştu.

Dernek Başkanı Eryiğit ise “ Diksiyonun önemi her geçen gün artmaktadır. Gerek günlük hayatta gerekse iş dünyasında yapacağımız konuşmalarda diksiyon sanatına ihtiyaç duyuyoruz.

Dernek olarak biz de bu gibi birçok ihtiyacı göz önünde bulundurup “insanlara faydalı olmak için neler yapabiliriz?” sorusunu kendimize yöneltiyoruz ve her ay Kültür Evimizde bir etkinlik ile Karaman halkına ulaşmak için çabalıyoruz" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber