Ihlara Vadisinde Menegiçler Aşı İle Antep Fıstığı Oluyor

Ihlara Vadisinde Menegiçler Aşı İle Antep Fıstığı Oluyor

Aksaray'da Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ihlara Vadisi içerisinde doğal ortamda yetişen menengiç ağaçları üzerine Antep fıstığı aşılaması yapıldı.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri Ihlara Vadisi içerisinde bulunan menengiç ağaçları üzerine Antep fıstığı aşılaması yaptı. İl Müdürü Bülent Salkav, "Ihlara kasabasında bulunan ve dünyanın sayılı vadileri arasında gösterilen Ihlara Vadisi içerisinde doğal ortamda yetişen menengiç ağaçları üzerine aşılama ekibimiz ile birlikte Antep Fıstığı aşılama çalışmasını yaptık. Teknik ekip tarafından önceki yıllarda yapılmış aşılama çalışmalarının netice verdiği de gözlemledik. Bu yıl aşılama mevsimi içerisinde yaklaşık 500 adet T göz aşısı yapıldı. Çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber