'İhtiyaç Anında Çiftçinin Yanında'

'İhtiyaç Anında Çiftçinin Yanında'

Ak Parti Karaman Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk; Kurumları Ayakta Tutan Gelenekleridir, Bayram Avansı da Konya Şeker’de Bir Gelenektir

Her iki dini bayram öncesi çiftçiye Bayram Avansı ödemesi gerçekleştiren ve bu uygulamayı gelenekselleştiren Konya Şeker, Bayram Avanslarını bu sene Bayramdan bir hafta önce ödedi.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un 1999’da göreve gelmesinden sonra Ayni ve Nakdi Avans ödemelerini hem daha çok çeşitlendiren hem de avans ödemelerinin miktarını arttıran Konya Şeker, Bayram Avansı ödemesini de gelenekselleştirmişti.

Çiftçinin, ihtiyaçlarını dara düşmeden giderebilmesi, bayram alışverişini huzur içinde yapabilmesi ve bayramda başının öne eğilmemesi için her bayram öncesi çiftçisine nakit avans ödemesi gerçekleştiren Konya Şeker, Kurban Bayramı öncesi Bayram Avansını da üreticilerinin hesabına 25 Ağustos Cuma günü yatırdı. Bu avansla birlikte bu yıl çiftçiye ödenen para 210 milyon 968 Bin TL’yi aştı. Konya Şeker’in hayatın içinde ve halden anlayan bir şirket olduğunu söyleyen Başkan Recep Konuk, “Üreticilerimizin içinde eli bol olanda, eli darda olanda vardır.

Bu kurum eli darda olan kardeşlerimizin Bayramlarda gönüllerinin de daralmasına müsaade etmedi, bundan sonra da etmeyecek” dedi.

BAYRAM AVANSI, KONYA ŞEKER’İN ARTIK GELENEKSELLEŞMİŞ UYGULAMASI

Hayata geçirdiği projelerle sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada örnek alınan Konya Şeker, yatırımlarına devam ederken çiftçiyi de hem üretirken tarlada hem de Bayramlar gibi özel günlerde desteksiz bırakmıyor. Bütün programlarını üretici odaklı yapan Konya Şeker, Kurban Bayramı öncesinde de çiftçiye avans ödemesi gerçekleştirdi.

Bayramdan bir hafta önce 25 Ağustos Cuma günü üreticilerin hesaplarına yatırılan nakdi avans ile birlikte Konya Şeker’in 2017-18 kampanya döneminde üreticilerine ödediği ayni ve nakdi avansın toplam tutarı bu ödeme ile birlikte 210 milyon 968 Bin Liraya ulaştı.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, avans dağıtımıyla ilgili yaptığı açıklamada Konya Şeker’in, ürünü teslim almadan ürün bedelinin yaklaşık yarısı kadar bir meblağı üreticisine peşin olarak ödediğini söyledi.

Konuk, Konya Şeker’in sözde değil özde üreticinin yanında olduğunu ve sanayi ile ticaretteki başarılarıyla elde ettiği ekonomik güç sayesinde üreticiye yaz, kış, tarlada, bayramda destek olmaya devam ettiğini belirtti.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber