İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun Karne Mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun Karne Mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. döneminin sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu yarıyıl mesajında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili öğrencilerimiz, değerli meslektaşlarım ve saygıdeğer velilerimiz;

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ilk dönemini tamamlamış bulunuyoruz. İlimizde 48 bin 749 öğrenci karnelerini öğretmenlerinin elinden alıyorlar. Sağlıklı ve huzurlu bir tatil geçirmenizi yürekten temenni ediyorum.

Sevgili öğrenciler, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem boyunca ortaya koyduğunuz gayret ve çalışmaların sonucunda karnelerinizi alıyorsunuz. Karne heyecanınıza içtenlikle katılıyor, sizlerle birlikte aynı heyecanı yaşıyoruz.

Devletimizin sunduğu imkânlarla günden güne artan eğitim kalitemiz sizlerde vücut buluyor. Çağın ihtiyaçları ve gelişmişlikleri doğrultusunda, en geniş katılımla bu yıl yenilenen müfredat sizlerin dünya ile daha iyi koşullarda rekabet etmesini sağlayacak büyük bir adım oldu. Geleceği sizlere emanet ederken insanımızı daha iyiye ulaştıracak nitelikte bir eğitim sağlama çabasındayız. Bu noktada hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek gayretle bir dönem boyunca çalışarak yoğun bir yarıyıl geçirdiğiniz. Kıymeti olan her ne varsa bir değer karşılığında ona ulaşıldığını bilmelisiniz. Bu yorgunluk bugün karnelerinizde karşılık bulacak elbette, fakat kararlı çalışmanızla gelecekte kendinize, ailenize, ülkemize ve insanlığa sağladığınız büyük icraatlarla asıl mükâfata erişeceksiniz. Öte yandan karnenin bir değerlendirme içerdiği de unutulmamalıdır. Arzu edilen notlara sahip olmayan öğrenciler için yarıyıl tatili eksiklerini gidermek ve yeni döneme daha iyi hazırlanmak için bir fırsat olacaktır.

Bilgiyle nesiller inşa ederek geleceğimize tohumlar serpen kıymetli öğretmen arkadaşlarım, çocuklarımızda var olan cevherleri hassasiyetle işliyorsunuz. Bir hayat biçimine dönüşmüş mesleğinizi icra ederken ortaya koyduğunuz fedakârlıklarla nice başarıların altında sizin emekleriniz var. Dönem boyunca öğrencileri kendi çocuklarınız bilerek daha iyi bir geleceğe ulaştıracak çalışmalarda bulunurken zaman zaman yorulduğunuz anlar oldu. Kutsal mesleğinizin tatlı yorgunluğu ile geleceğin bilge nesillerini birlikte yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu bilinçle görevini yerine getiren sizlere teşekkür ediyorum.

Kıymetli veliler, sizlerden beklentilerimiz, çocuklarınızın sahip olduğu zenginliklerin hiçbir karneye sığmayacak potansiyelde olduğunun bilinmesidir. Çocuklarımızın kalbimizdeki değeri, karnelerdeki notlardan daha büyüktür. Bize düşen karnelerde karşılaşılan durum her ne olursa olsun çocuklara duyduğumuz güveni ve desteği esirgemeyip daima sürdürmektir. Çocuklarımızın karneleri bir bakıma onların bize olan ihtiyaç düzeyinin de bir göstergesidir. Bunun yanında beğeni ile karşılaşılan sonuçlarda ödüllendirmelerin dengeli ve ölçülü olması gerektiği de bir başka gerçektir. Doyumsuzluk ve kanaatsizliğe yol açabilecek ödüllendirmelerden de kaçınmak gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle ilimiz eğitim ve öğretiminin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için destek veren Valimiz Sayın Fahri Meral’e, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerimize, okul müdür ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize ve eğitim personelimize teşekkür ediyorum.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ikinci dönemine sağlık, mutluluk ve huzurla başlamayı diler, saygılar sunuyorum.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber