İl Müdürü Mehmet Çalışkan: "Her Fırsatta Okullarda Olacağız"

İl Müdürü Mehmet Çalışkan: "Her Fırsatta Okullarda Olacağız"

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan okul ziyaretleri kapsamında İstiklal Ortaokuluna misafir olarak öncelikle ortaokullar olmak üzere ilimizdeki tüm okulları ziyaret edeceklerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, okul ziyaretleri kapsamında İstiklal Ortaokuluna misafir oldu.
"Bizim davamız maarif davasıdır"
Sizinle sohbet etmeye ve halinizi hatırınızı sormaya geldik diyerek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Milli Eğitim Bakanlığının bir değişim süreci içerisinde olduğunu söyledi. Mehmet Çalışkan, "Bakanlığımız gelişim ve değişim süreci içerisinde 2023 Eğitim Vizyonunu ortaya koymuş ve bu hedeflerin uygulayıcısı olarak biz öğretmenlere önemli görevler yüklemiştir. Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un sürekli kullandığı bir ifade var: Güçlü öğretmen, güçlü gelecek. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu hedefleri sınıflarımızda başlayıp kelebek etkisiyle tüm ülkeye yayılıp gerçekleştirilecektir. Bizim davamız maarif davasıdır. Bu bilinçle okullarımızın var olan potansiyelini ortaya koymak, daha iyisi için bu potansiyeli harekete geçirmeye yönelik sizlerle buluşmak, dertleşmek, istişarelerde bulunmak istiyoruz. Derdimiz belli, şehrimizden başlayarak ülkemizi ve milletimizi daha iyiye ve daha güzel bir geleceğe taşımak" dedi.
"Velilerimizle güçlü bir iletişim kurmanın en güzel yolu veli ziyaretleridir"
Geçtiğimiz günlerde Karaman genelindeki tüm okullarda eş zamanlı gerçekleşen veli ziyaretlerine değinen İl Müdürü Çalışkan, "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlanan "BİZDEN" adlı aylık bülten, tüm il genelinde gerçekleştirilen veli ziyaretleriyle ailelere ulaştırıldı. Bu güzel etkinliği her ay gerçekleştireceğimizi ifade etmek istiyorum. "BİZDEN" adlı bülten öğretmenlerimiz aracılığıyla tüm velilerimize ulaştırılacaktır. Velilerimizle güçlü bir iletişim kurmanın en güzel yolu veli ziyaretleridir.  Öğrencilerimizin başarı çıtasını yükseltmek istiyorsak velilerimizle işbirliği içerisinde olmalıyız" diye konuştu.
"Eğitimin niteliğini artırıcı her türlü düşünceye ve projeye açığız"
Toplumun şekillenmesinde öğretmenler olarak büyük bir güce sahibiyiz diyerek konuşmasını sürdüren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, "Eğitimin kalitesini artırmak için birlikte hareket etmeliyiz.  Programın müsaade ettiği ölçüde her fırsatta bir okulda olacağız inşallah. Kapımız da sizlere her zaman açık. Eğitimin niteliğini artırıcı her türlü düşünceye ve projeye açığız. 3 bin 626 öğretmen ile büyük bir camiayız.  Her öğretmenimiz bir öğrencimizin gönlüne dokunsa yılda 3 bin 626 kişi yapar. Bu sayıyı Karaman ölçeğinde düşündüğümüzde devasa bir rakam elde ederiz.  Öğretmenler olarak işte bu gücümüzün farkında olmalıyız. Yetiştireceğimiz ilkeli ve ahlaklı çocuklar bu ülkeyi daha güzel yerlere taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.
Programın sonunda İl Müdürü Mehmet Çalışkan İstiklal Ortaokulundaki yönetici ve öğretmenlerle görüş alış verişinde bulundu.
20162848_2.jpg20162850_3.jpg20162852_4.jpg20162854_5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber