İlber Ortaylı Dilinden Yunus Emre'yi Dinlediler

İlber Ortaylı Dilinden Yunus Emre'yi Dinlediler

Karaman Tanıtım Platformu (KARTAP) tarafından organize edilen “Karaman’da Yunus Emre Günleri” kapsamında konferans düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Türk tarihçi, akademisyen yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuşmacı olarak katıldığı program,  saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
 
Karaman'da düzenlenen programda protokol konuşmalarının ardından söz alan Prof. Dr. İlber Ortaylı, farklı üslubu ve anlatımıyla ülkemizin ve dünyanın ortak değerlerinden birisi olan Karamanlı Yunus Emre’yi dinleyicilere aktardı. Yunus Emre’nin farklı yönlerinin anlatıldığı ve büyük bir ilginin olduğu konferans, günün anısına Vali Mehmet Alpaslan Işık ve protokol üyeleri tarafından İlber Ortaylı’ya çeşitli hediyeler vermesiyle sona erdi.
 
Her yaştan ve her kesimden katılımcıların ilgiyle takip ettiği konferansın sonunda Yunus Emre hakkında katılımcılara aydınlatıcı bilgiler veren İlber Ortaylı'ya verdiği unutulmaz konferans nedeniyle teşekkür eden Vali Işık, hocaların hocası sayılan İlber Ortaylı'nın daha önceden kendisinin de farklı dönemlerde hocalığını yaptığını belirterek katlımlarından ve katkılarından dolayı İlber Ortaylı'ya teşekkür ederek Yunus Emre hatıra parası hediye etti.
 
Yunus Emre konulu konferansa; Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve eşi Munise Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Vali Yardımcıları Kamuran Mustafa Ballı, Mehmet Özmen, Oğuz Şenlik, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ihsan-duru.jpg

kmu-konferans.jpg

ilber-ortayli.jpg

 

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber