İmar Barışı Nedir? Nasıl Başvurulur?

Karaman Çevre Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu İmar Barışı hakkında bilgiler verdi.

İmar kanununa eklenen geçici 16.madde uyarınca, ruhsatsız veya ruhsat yönetmeliklerine aykırı olarak yapılmış, yapılarla ilgili bir takım düzenlemelere ilişkin kamuoyunda da İmar Barışı olarak bilinen çalışmalar kapsamında Karaman il müdürlüğünde de faaliyetler yürütülüyor.

E-devlet üzerinden yapılan ve vatandaşın beyanını esas alan bir süreç olduğundan daha sonrasında problemler yaşanmaması için vatandaşların başvurular sırasında dikkatli olması gerekiyor. Karaman İl müdürlüğü de vatandaşların erişim ve işlemlerini kolaylaştırmak amacı ile personel görevlendirdi.

8 Haziranda başlayan çalışmalarda başvurular 31 Ekim tarihine kadar devam edecek. 31 Aralık ise yapı kayıt belge bedelinin ödemesi için son gün.

Hacıhaliloğlu yaptığı açıklama ile başvuru süreçlerinin nasıl işlediğini ve Karaman’da ne aşamada olduğu konusunda bilgiler verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber