IPARD Destekli Süt Toplama Merkezi ve Laboratuvarı Hizmete Açıldı

IPARD Destekli Süt Toplama Merkezi ve Laboratuvarı Hizmete Açıldı

Karaman Süt Üreticileri Birliğinin IPARD projesi kapsamında yaptığı Süt Toplama Merkezi ve Laboratuvarı düzenlenen programın ardından hizmete açıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program daha sonra Karaman Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Selim Akkuş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Özgür Öztürk ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık’ın protokol konuşmalarıyla devam etti. Karaman Milletvekili Recep Konuk, açılışta yaptığı konuşmada; “Karaman’ın gıda sektöründeki vizyonunun, hayvancılığın gelişimini gerekli kıldığını belirterek, hayata geçirilen projenin bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi.

Konuk, süt üretiminin 99 bin ton ile 125 bin ton arasında dar bir bantta gerçekleştiğini ifade ettiği konuşmasında; “Bu durum, bizim değiştirmemiz gereken ve ne yapıp edip değiştireceğimiz bir durumdur. Çünkü hayvancılığı büyütmek için hem Karaman’ın potansiyeli var, hem üreticinin bu yönde arzusu var hem de, Karaman’ın gıda sektöründeki vizyonu hayvancılığı da geliştirmemizi, büyütmemizi gerektiriyor. Bunun yolu da ilk önce üretilene sahip çıkmaktan, üretileni yere düşürmemekten geçiyor. Karaman Süt Üreticileri Birliğimizin bu yatırımını bu açıdan isabetli ve çok çok önemli buluyorum” dedi.
 
Milletvekili Konuk; “Bugün açılışını yapacağımız bu tesisin Karamanımıza, Karaman hayvancılığına kazandıran Süt Üreticileri Birliği Başkanımızı ve yönetimini, projenin hayata geçirilmesini sağlayan TKDK yöneticilerimizi tebrik ediyor, Süt Toplama Merkezimizin hemşehrilerimize, süt üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Süt Toplama Merkezinin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olması dilekleriyle konuşmasına başlayan Vali Meral, açılışı gerçekleştirilen Süt Toplama Merkezinin ülkemiz ve ilimiz için en önemli sorunlardan biri olan sağlıklı ve kaliteli süt üretimine katkı sağlayacağını belirterek, Karaman Süt Üreticileri Birliği tarafından gerçekleştirilen Süt Toplama Merkezinin 2 milyon 195 bin 808 Türk Lirasına mal olduğunu söyledi.
 
Vali Meral, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yüzde 50 hibe oranıyla desteklenen proje kapsamında bu tesisin yanı sıra toplam 87 milyon avroluk hibe bütçesine sahip Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Kırsal Turizm ve Yerel Ürünlerin Desteklemesine yönelik projeler için 15 Mart tarihine, 165 milyon avroluk bütçeye sahip Hayvansal Üretim İşletmesi projeleri için ise 5 Nisan tarihine kadar proje kabulü gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Karamanlı hemşerilerimizi yatırımlarında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun hibelerinden faydalanmasını istiyoruz diyen Vali Meral, “Karaman’ın 252 milyon avroluk bütçeden en iyi şekilde faydalanarak, 42 il içerisinde en yüksek yatırım tutarına ulaşan illerden biri olacağını umut ediyorum.  Üreticilerimizin bir bütün olarak ekonomik imkânlara sahip olması, gelir seviyesinin yükselmesi devletimizin temel politikası ve bizim de arzumuzdur” dedi
 
Vali Meral, konuşmasının sonunda açılışı yapılacak olan Süt Toplama Merkezi ve Laboratuvarının ilimiz üreticilerine hayırlı olmasını dileyerek, tesisin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından Vali Meral, Karaman Milletvekili Recep Konuk ve il protokolünün katılımlarıyla günlük 70 ton süt depolama kapasitesine sahip tesis hizmete açıldı.
Açılışın ardından Vali Meral ve beraberindeki heyet bina içerisinde bulunan laboratuvarları gezerek yetkililerden bilgiler aldı.
 
Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyetlerini sürdürecek olan Süt Toplama Merkezinin açılışına; Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekili Recep Konuk, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Selim Akkuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık,  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Özgür Öztürk, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Kâzımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı,  İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer ve meclis üyeleri,  AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, daire müdürleri, sanayici ve işadamları, üreticiler ve basın mensupları katıldı.

IPARD Destekli Süt Toplama Merkezi ve Laboratuvarı Hizmete Açıldı

IPARD Destekli Süt Toplama Merkezi ve Laboratuvarı Hizmete Açıldı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber