İslam Alemi Milli Görüş Ekseninde Buluşmalı

İslam Alemi Milli Görüş Ekseninde Buluşmalı

Saadet Partisinden Kongre Öncesi Milli Görüş Hatırlatması

Saadet Partisi Karaman Merkez İlçe teşkilatı haftasonu yapacağı 7. Olağan kongresi öncesi medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Karaman düzenlenen toplantıda Merkez İlçe Başkanı Bayram Zorlu, “İslam ümmeti olarak çok mustarip durumdayız. İslam ümmeti parçalanmış durumda olduğu için yani İslam ümmeti tek olsa bile başkanlar bir araya gelmedi. Dönüp dolaşacaksınız yine İslam ümmetini birleştirmeye geleceksiniz. Şu anda peygamberimize yapılan hakaretler bunlar kendi içlerinde ola kinleri idi. Bir insanın midesi daraldıkça kusmaya başlar bunlarda ümmetine kusmaya başladılar içleri daraldıkça. Ama kendi başlarına bela olur. Onlar kustukça İslam ümmeti birleşmeye başlar.

Türkiye Müslüman ülkelerin başlarındaki devlet başkanları birlik olsaydı Avrupa’da kimse bize ses çıkaramazdı. Nasıl Osmanlı döneminde İtalya’da dans oynandığında oraya Osmanlı ordusunu yollarım bizim ülkemizde bereketsizlik meydana geliyor denildiğinde. O günden beri İtalya’da dans yasaklanmıştır. Bunlar İslam ümmetini dağıtmaya çalışıyorlar ama farkındaysanız şöyle bir şey var.

Afganistan’ı dağıttılar Avrupa’ya akın etti. Suriye’yi dağıttılar, Irak’ı dağıttılar gene Avrupa’ya akın etti. Bunların korkusu su oldu. Bu ülkedekiler oraya mülteci olarak gittiğinde İslamiyet halkı çoğaldı ve kendilerinden korkmaya başladılar. Yanlış mı yaptık diye. Cenabı Hak onlara şöyle ceza verdi: onlarda yılda 10 kişi falan Müslüman oluyorsa şimdilerde 100’lerce kişi oldu. Kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştü. Biz saadet partisi olarak şunu söylüyoruz. Biz Avrupacı değil İslamiyetçiyiz. Kimseyi ayrıştırma değil birleştirme taraftarıyız.

Diğer peygamberlere gelen musibetler bize gelseydi ve peygamberimizin duası olmasaydı yok olmamız uzak değildi. Ama peygamberimizin duası ile biz rahat yaşayabiliyoruz. Bizim amacımız İslam ümmetini birleştirmek.

Cumhurbaşkanına hakaret edilmesi benim siyasi görüşümle alakalı değil ülkemin başkanı olduğu için dokunur. Herkese dokunur sağcı solcu olmaksızın. Bizim gençliğimiz şu anda günlük yaşamayı düşünüyor yarını düşündüğü yok vatan millet meselesi gençliğimizde azalmaya başladı. Herkes kendisini düşünüyor. Bu çok tehlikeli bir durum. Zaten onların yapmak istediği buydu. Bir milleti yok etmek önce aileden başlar sonra dininden sonra devletinden. Aile kavramımızı parçalamayı başardılar sonra ekonomiden vurdular. Şimdi dinimize geldi. Ama hepimizin birlikte olması gerektiği bu olayda millet olarak aslımıza dönmemiz lazım. Ekonomiyi kaldırmamız lazım. Yeniden gençliğimizin eğitimin sıfırdan başlaması lazım.

Almanya’ya 1940’larda 2. Dünya harbinden çıktı. Ama vatanını milletini kurtarmak için kendi inancını kurdu. Önce sanayisini kalkındırdı. 1950’lere kadar Alman sanayisi kalkındı. 55’te bizden iş.i almaya başladı. Bizimde sanayimiz yoktu ve bizi kullandılar. Gençlerimizi aldılar. Bizim orya giden insanlarımız büyük hata yaptı. Oraya gittiklerinde dinimizi yaşamadılar onlara tabii oldular. Almanya’da kalkındı biz çöktük. Eğer oraya gidenler dini tam yaşasaydı oralar Müslüman olurdu. Yeniden çalışmalara başlanması lazım” dedi.

İslam aleminin her şeyden önce Milli Görüş fikriyatı ekseninde buluşması gerektiğini belirten Zorlu, bu konuda elini taşın altına koyacak tüm çalışmalara destek vereceklerini ifade etti.

Şu ana kadar Orhan Soydan'ın adaylığı açıkladığı Saadet Partisi 7. Olağan Merkez İlçe Kongresi 01 Kasım Pazar günü saat 14.00’de Türkçe Parkı Elfida Park Çay Bahçesinde düzenlenecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber