"Isparta'da Soruşturulan Akademisyene Kırıkkale'de Kıyak" İddiası

"Isparta'da Soruşturulan Akademisyene Kırıkkale'de Kıyak" İddiası

Kırıkkale Üniversitesi "Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Aktan hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan dava açıldığı iddia edildi.

Görevi kötüye kullanmak suçlaması ile hakkında soruşturma açıldığı iddia edilen Aktan´ın Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yapılan soruşturması neticesinde hakkında dava açılmasına karar verildiği ve Aktan´ın bu karara itiraz ederek konuyu Danıştay´a taşıdığı öğrenildi. Danıştay 1. Daire Başkanlığından tarafından da yapılan incelemede Aktan´ın “Görevi Kötüye Kullandığı” kanaatine varılarak ve Aktan´ın mahkemeye sevk edildiği ifade edildi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Gizem Saygılı´nın başlatmış olduğu hukuk mücadelesi devam ederken, Saygılı´nın Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğünü bir dilekçe ile yapılan yargılama hakkında bilgilendirdiği öğrenildi.

Ceza Mahkemesi Açıldı

Prof. Dr. Gizem Saygılı, Süleyman Demirel Üniversitesinde görev yaparken, o dönem orada Dekan olarak görev yapan Prof. Dr. Sedat Aktan tarafından kendisine mobing uygulandığını, 3 yıl boyunca özlük haklarının kendisine verilmediğini iddia ederek kendisinin haksızlık karşısında susmayarak hukuk mücadelesine giriştiğini belirtti.

YÖK´ün çok nadir böyle kararlar verdiğini ifade eden Saygılı, “Üniversitede görevli memurlar hakkında yargılama yapılmadan önce YÖK soruşturması yapılır. YÖK inceleme yaparak bariz bir suç söz konusuysa mahkeme izni verir. Bu davada aynı şekilde ilerledi hem YÖK hem de Danıştay bir suç olduğuna karar verdi ve Sedat Aktan´ın cezalandırılması için yargılanması yönünde karar verildi. Yani artık Ceza Mahkemesi yargılama yapacak ve karar verecek.” İfadelerini kullandı.

İstifası İstendi Kırıkkale´ye Geçti

Şikayetlerden sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Prof. Dr. Sedat Aktan´ın istifasının istenildiğini iddia eden Prof. Dr. Gizem Saygılı “Şikayetler ve YÖK´te açılan soruşturmalar üzerine Süleyman Demirel Üniversitesi, Sedat Beyin istifasını istedi. Ancak Sedat Bey Kırıkkale Üniversitesine geçerek burada Veterinerlik Fakültesi Dekanı oldu. Üniversite yönetiminin YÖK ve Danıştay Kararından haberi olduğunu sanmıyorum çünkü Görevi Kötüye Kullanmak gibi suçlardan yargılanan kişiler genelde açığa alınır ve mahkeme kararı beklenir. Mahkeme kararına göre hakkında karar verilir. Kırıkkale Üniversitesinde Dekan olarak vazife yaptığını öğrenince Rektörlüğe bir dilekçe yazarak durumdan haberdar ettim.

Hukuk mücadelem sonuna kadar devam edecek. Çünkü biliyorum ki benim gibi onlarca insan bu tür mobinglerle uğraşmak zorunda kalıyor ve birçoğu pes ediyor. Örnek olması için sonuna kadar mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum