İstihdam Seferberliğine Devletin Ciddi Katkısı Var

İstihdam Seferberliğine Devletin Ciddi Katkısı Var

Karaman SGK İl Müdürü Serdar Fındık Karaman Habercisi’ni ziyaret etti.

Serdar Fındık Karaman Habercisi yöneticisi Selman Çolak’a yaptığı hayırlı olsun ziyaretinde gündeme dair konularda açıklamalarda bulundu.

Fındık, daha önce sigortasız işçi çalıştırdığı tespit edilen firmaların SGK tarafından ağır cezalara uğradığını, ayrıca teşvik ve desteklerden mahrum kaldığını bu durumun özellikle orta ölçekli firmalar için büyük sıkıntıya sebep olduğunu anlattı.

Aynı konuda ikinci kere tutanak tutulan işyerlerine ceza 5 kat oranda artıyordu. Torba Yasa ile birlikte hem işverenler teşvik alabilecek, hem SGK ve iş mahkemelerindeki iş yoğunluğu azalmış olacak.

Yeni başlatılan istihdam seferberliği konusunda da açıklama yapan Fındık bu kapsamda bir işçi kaydında devletin ciddi bir katkısı olduğunu, işverene sadece işçinin maaşını ödemenin kaldığını ifade etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber