İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yıl Dönümü Kutlandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yıl Dönümü Kutlandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programı, Piri Reis Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Anma programına; Karaman Valisi Sayın Fahri Meral, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bağırgan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Konutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire amirleri, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açış konuşmasını Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Müdürü Abdülkadir Ünüvar yaptı. Açış konuşmasının ardından program, “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı”  konulu sunuyla devam etti.

as123.jpg

Sununun ardından "Ordunun Duası" şiirinin okuması ve  “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” adlı oratoryo gösterisi için sahneye çıkan öğrencilerin sergilemiş oldukları performans da davetliler tarafından beğeniyle izlendi.

Tiyatro gösterisinden sonra sahneye çıkan ve İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında ilkokullar kategorisinde il birincisi olan Cumhuriyet Nihat Aslan İlkokulu öğrencisi Ece Güngörer’in okuduğu İstiklal Marşı davetlilerden tam not alırken salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Program, il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Karaman'da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yıl Dönümü Kutlamaları

Karaman'da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yıl Dönümü Kutlamaları

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber