İyi Parti Heyeti Karaman’a Geldi

İyi Parti yenilenen teşkilatlarla “İyiler Kervanı Yollarda” projesi ile yerel seçim çalışmalarını hızlandırdı.

İYİ Partinin yerel seçimlere yönelik seçim çalışmaları kapsamında “İyiler Kervanı Yollarda” projesi ile yerel dengeleri yerinde inceleme projesi başlattı. Proje bünyesinde İYİ Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen heyet 81 ili ziyaret ederek seçim çalışmalarını sürdürecek. Bu bağlamda aralarında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu’nun da bulunduğu İYİ Parti Heyeti ve İYİ Parti Karaman İl Teşkilatları Kale Restaurantta verilen kahvaltıda buluştu. Kahvaltı programında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, “İYİ’ler Kervanı Yollarda” projesini anlattı.

“17 Eylül tarihi itibariyle İyiler kervanı yollarda adı altında bir proje başlattık” diyen Kavuncu, “Genel merkezden oluşturulan komisyonlar, bugün sabah itibariyle bütün Türkiye’de illeri ve ilçeleri ziyaret etmek için yola çıktı. 24 Haziran erken genel seçimleri bizim için başarılı olarak nitelendiriyorum. Bardağın dolu tarafını görmek lazım. Beklentilerimiz çok daha yüksekti, fakat şu anda meclisteki gurubumuzla siyasi yelpazede yerini almış güçlü bir partiyiz. Çok ciddi sıkıntılarla karşılaştık. İftiralara uğradık. Stantlarımız saldırılara uğradı. Ve bugün buralara geldik.

İyiler kervanı yolda projesinin amacı Türkiye’nin şu anda bulunduğu durumu İyi Parti olarak hem kamuoyuna hem STK’lara hem de basın kuruluşlarına anlatmak. Bir diğer amacımız önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili ziyaret ettiğimiz yörenin, bölgenin problemlerine ve önümüzdeki döneme birlikte nasıl geçireceğimizi değerlendirmek. Ve bir diğer amacı yeni oluşturulan il başkanlıklarımızın kuracağı teşkilatlanmada onlara her türlü desteği vermek ve merkez olarak da yeni yönetiminde arkasında olduğumuzu, kendilerine güvenimizin tam olduğunu kamuoyuna duyurmak.

“MERKEZ BANKASI REZERVLERİ AZALMIŞ DURUMDA”

Türkiye 24 Haziran itibariyle yeni bir sisteme geçti. Önümüzde bizim üç tane büyük problemimiz var. Bunlardan bir tanesi ekonomi. Türkiye bugün geldiği nokta itibariyle derin bir ekonomik krizin arifesinde. Gün geçtikçe krize doğru gidiyor. Hatta belki de krizin içerisindeyiz. Felaket tellallığı yapmak istemiyoruz fakat görünen odur ki, daha da kötü bir manzara bizi bekliyor. Biz iktidara bir kez daha sesleniyoruz. Bu kibir ve inkar politikasını bir kenara bırakıp, ekonomi neyi gerektiriyorsa bunları harfiyen uygulamaları. Borç gün geçtikçe şişiyor. Merkez bankası rezervleri azalmış durumda. Enflasyon uçmuş, beraberinde faizlerde %24, %25’lere çıktı. Dünyadaki birçok ülkenin arasında biz şu andaki faiz oranıyla ikinci durumdayız. Buda önümüzdeki dönemde Türkiye’yi gerçekten ciddi problemlerin ve meselelerin beklediğini gösteriyor. İyi Parti olarak bunun ancak doğru yaklaşımlarla, günü kurtaran değil, kalıcı çözümlerle aşılabileceğine dilimiz döndüğünce sürekli anlatmaya çalışıyoruz.

“VATANDAŞI KANDIRMANIN ALEMİ YOK”

Ülkenin ikinci büyük problemi dış politikadaki dalgalanmalar. Bunu Suriye’den gelen mültecilerle somut olarak problemi yaşıyoruz. Suriye’de uygulanan yanlış dış politika, bugün yaklaşık 3 buçuk milyon mülteci ülkemizde. Türk milleti her zaman kapısına gelmiş insanlara sahip çıkmıştır. Mazlumun yanında olmuştur. Ancak realitelerde bize artık bu sığınmacıların biran önce ülkelerine geri dönmeleri için gerekli adımların atılması gerektiğini söylüyor. Suriye artık bayramlarda ziyaret edilebilir ülke haline geldiyse, iktidar da bu mültecilerin kendi ülkelerine dönmesi için gerekli önlemleri, tedbirleri almak durumundadır. Dış politikada atılan yanlış adımlar bugün Türkiye’de yaşanılan ekonomik krizi de bir şekilde tetikler hale gelmiştir. Bizim yaşadığımız ekonomik sıkıntıyı da dışarıdan gelen etkilere bağlamak, bundan dolayı kaynaklandığını söylemekte Türkiye’nin itibarına şerefine yakışmayacak bir tavırdır. Türkiye, bir ABD Başkanının ağzından çıkacak iki kelimeyle ekonomisi allak bullak olacak bir ülke değildir. Bunu iddia etmek, Türkiye’nin saygınlığına hakaret etmektir. Türkiye son 16 yıldır yaşanan gelişmelerden dolayı zaten bu ekonomik krizleri de yaşayacaktı. Bunu oraya bağlayıp da, vatandaşı kandırmanın da bir alemi yok. Dolayısıyla temel adımlar atılmalı.

“TÜRKİYE’NİN BİZDEN BAŞKA ÇIKIŞI YOK” Aslında yaşadığımız birçok sıkıntının altında da sistem değişikliğinin olduğunu görüyorsunuz. Biz İyi Parti olarak ilk günden beri tek adam rejimini ülkeyi bir çıkmaza sürükleyeceğini söyledik. 24 Haziran’dan sonra her şey iyi olacak dendi. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz işte.

Biran önce kenetlenip önümüzdeki 31 Mart’taki Yerel Seçimlere odaklanmamız lazım. Türkiye’nin bizden başka çıkışı yok. Bundan emin olun. Bu partiye gönül vermiş herkesin cesur insanlar olduğunu biliyorum. Gerçekten dava arkadaşlığı yapıyoruz. El birliği ile Türkiye’yi içinde bulunduğu durumdan çıkaracağız. Önümüzdeki ilk hedef 31 Mart Yerel seçimleridir. 24 Haziranda almış olduğumuz oy oranının üstüne çıkarak partimizi beklenen o iktidara el birliğiyle kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

Kahvaltı programının ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, Mersin Milletvekilleri Behiç Çelik, Zeki Hakan Sıdalı, Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Genel İdare Kurulu üyelerinin de bulunduğu 16 kişiden oluşan İYİ Parti heyeti Karaman’daki ziyaretlerine başladı. 3 Gruba ayrılan heyetten, bir grup Ermenek ilçesi ve bölgesinde çalışmalar yapmak üzere uğurlandı, diğer iki grup ise ziyaretlerine Vali Fahri Meral’i makamında ziyaret ederek başladı.

İyi Parti Milletvekilleri Karaman Temasları

İyi Parti Milletvekilleri Karaman Temasları

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber