İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü (İTU) Toplantısı Yapıldı

İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü (İTU) Toplantısı Yapıldı

​Elma Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY), İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü (İTU) konularındaki toplantı İl Müdürlüğünde yapıldı.

Toplantıya Karaman Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili İbrahim Erkol, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Erdem Ürün, teknik personel ve elma üreticileri katıldı.

Toplantıda  "Elma Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi  ( EKÜY) Projesi " hakkında  Mühendis Çiğdem Avcı ve Tekniker İsmail Önal tarafından bilgiler verildi. "İyi Tarım Uygulamaları ve İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" hakkında ise proje koordinatörü Mühendis Ömer Koka bir sunum yaptı. Mühendis Raşit Balta ise zirai mücadelede kullanılan ilaçlama aletlerinin kalibrasyonu hakkında üreticilere bilgi verdi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Erdem Ürün ve Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız Karaman'da elmacılığın durumu, sertifikasyonun önemi ve pazarlama konularında üreticilere açıklamalarda bulundu. Toplantıda elmacılığın sorunları ve çözüm önerileri ele alınarak, üreticilerle bilgi alış verişinde bulunuldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber