İzmir'de Niğdeliler İle Buluştu

İzmir'de Niğdeliler İle Buluştu

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Valiliği koordinasyonunda ve finansmanını Ahiler Kalkınma Ajansı'nın üstlendiği Marka Kent Niğde Projesi kapsamında İzmir’de gerçekleştirilen arama konferansında Niğdelilerle bir araya geldi.

Niğde’nin tanıtım stratejilerinin belirlenerek marka şehir yol haritasının belirlenmesi amacıyla yürütülen “Marka Kent Niğde” Projesi kapsamında yapılan arama konferanslarının 4’üncüsü İzmir’de gerçekleşti.

 Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirilen konferansa Eski Devlet Bakanlarından Akın Gönen, Niğde Anadolu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Kulüp Yönetimi, İzmir’de yaşayan kamu, iş dünyası, meslek birlikleri, Sivil Toplum Kuruluşları ile Akademisyenler katıldı.

Arama konferansında konuşan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Kent yöneticileri olarak kendimizi Niğde'nin ve Niğdelilerin emanet edildiği kişiler olarak görüyor ve bu şuurla Niğde'yi ileriye taşıyacak projeler üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Marka kent Niğde Projesinin önemine değindiği konuşmasında Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek; “Bu projelerden birisi de  Niğde'nin marka kimliğinin belirlenmesini amaçlamanın yanında kentimizin ulusal ve uluslararası arenada bilinirliğinin artırılmasına yönelik olarak yürüttüğümüz ‘Marka Kent Niğde Projesi’dir.

"Marka Kent Niğde Projesi" Niğde'ye Vali olarak atandığımdan günden beri üzerinde çalıştığım ve gerçekleşmesi için tüm olanakları seferber ettiğim, Niğde'nin sadece bugününü değil geleceğini de güvence altına almak için uygulamaya konulmuş bir projedir.

Konuyla ilgili olarak Ahiler Kalkınma Ajansı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile yaptığım görüşmeler sonucunda kalkınma ajansından mali katkı, üniversitemiz öğretim üyelerinden de bilimsel destek alarak yola çıktık. Bu süreçte Milletvekillerimiz, Niğde Belediyesi, İl Özel İdaresi ile Ticaret ve Sanayi Odası proje fikrimizi desteklediler ve her zaman yanımızda oldular. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum. Söz konusu proje ile Niğde'yi markalaştırarak bilinirliğini artırmayı, orta vadede de turizm ve kültür kenti olmayı istiyoruz. Tarihi ve  kültürel değerlerimiz ile doğaya  zarar vermeden marka kent olmayı amaçlıyoruz. Bu süreçte "fikir tepsisi" yöntemi ile Niğde, Mersin ve Adana'da arama konferansları düzenledik. Bugünde sizlerle müşavere edip aynı yöntemle siz değerli hemşerilerimizin fikirlerine başvuracağız.

İzmir Arama Konferansı Niğde dışında katıldığım ilk arama konferansı olma özelliğini taşıyor. Bugün buradan çıkacak sonuçları ben de en az sizler kadar merak ediyorum.

Marka kent sürecinin Niğde’ye yeni bir enerji ve motivasyon kazandıracağına yürekten inanıyorum. Un var, yağ var, şeker var bizlere sadece helva yapmak kalıyor. Bunun içinde başta siz değerli hemşerilerim  ve Niğde gönüllüleri olmak üzere hepimizin bunu istemesi, bu konu için tek yürek olmamız ve çaba göstermemiz gerekiyor.
Bu organizasyonun her aşamasında desteklerini esirgemeyen başta Devlet Eski Bakanı hemşerimiz Sn. Akın Gönen Olmak üzere İzmir Niğdeliler Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Gönen ile Alper Göncüye ve siz değerli katılımcılara katılımınız ve yapacağınız katkılar için tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Niğde’nin markalaşması yolunda takip edilecek öncelik ve stratejiler tartışıldığı konferansta İzmir’de yaşayan Niğdelilerin konuyla ilgili tespit, görüş ve önerileri alındı.          

İzmir’de devam eden konferanslar zinciri, ilerleyen süreçte Ankara ve İstanbul illerinde yaşayan Niğdeli vatandaşlarımızla birlikte tekrarlanarak 2019 yılı içerisinde proje ekibi ve Niğde Yatırım Destek Ofisi personeli tarafından “Marka Kent Niğde Eylem Planı ve Stratejisi Raporu hazırlanması planlanmaktadır.

marka-8.jpg

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber