Kadınlar Allah’ın Emanetidir

Kadınlar Allah’ın Emanetidir

Saadet Partisi Karaman Kadın Kolları Başkanı Havva Şahin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan ve Batı Dünyasının Kadına bakışını, tutumunu eleştiren Havva Şahin’in Basın açıklaması şu şeklide.

“Saadet Partisi Kadın Kolları olarak tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyoruz.

Dünya bugün, kadınlar günü diye bir gün kutluyor. Bugün, kadınlar için şiddetten arındırılmış bir dünyanın inşası için dayanışma günü olarak kabul ediliyor. Ancak çok ilginç olan bir şey var ki o da şiddet üreten batı zihniyetinin, kurbanlarını anma ve hatırlama günü düzenlemesidir. Bugün perde önünde yere göğe sığdırılamayan kadınlar, perde arkasında batılı ülkeler tarafından bir meta haline dönüştürülüyor, modern köleliğe sürükleniyor, şiddete, tacize ve ölümlere maruz bırakılıyor.

Tarih boyunca kadına değer vermemiş, kadını yük olarak görmüş, numara ile seslenilen bir köle olarak kabul etmiş, insan olup olmadığını yıllarca tartışmış batı medeniyetinin, kadına yönelik yapmış olduğu bu kutlamalar batının ikiyüzlülüğünü ortaya koymaktadır.

Bizim medeniyetimiz dışında kadına değer verdiğini iddia eden bütün sistemler, ona sadece bir vitrin malzemesi olarak kıymet vermekte, arka plânda ise kadını ancak ekonomik bir meta olarak kullanıp ezmekte ve tüketmektedir.

Bugün kapitalist toplumumuzda eşitlik mücadelesi vermeye çalışan kadın, gerçekte kendi yaratılış kanunlarını çiğneyerek biraz daha köleliğe itilmektedir. Çünkü batı bütün tarihi boyunca kadını köle olarak görmüştür.

Gücün üstün tutulduğu sistemlerde şiddetin kurbanları yalnızca kadınlar değildir. Kadın, erkek, çocuk fark etmez zayıf ve güçsüz olan herkes potansiyel şiddet kurbanıdırlar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle her yıl nice insan konuşuyor. Her sene kadınlar günü bildik vaatler, hamasi sloganlar ve kadınlara yönelik programlarla hiçbir yaraya merhem olmadan geçip gider. Temenniler hep yapılır, tespitler gündeme getirilir fakat çok geçmeden her şey unutulur ve sorunlar bir yıl sonra tekrar dillendirilmek için rafa kaldırılır.

Maalesef kadın, günümüz hayatının hemen hemen tüm sektörlerinde tüketime yöneltici, kâr marjını arttırıcı bir reklam aracı olarak görülmekte ve bu uğurda manevi hiçbir değer yargısı önemsenmeden hunharca harcanmaktadır.

Günümüz kadını, huzur ve mutluluğa hasret.

Modern hayat ve eşitlik sözlerinin ardına sığınarak kadının itibarını zedeleyen olumsuz ortamlarda sabahlara kadar çalıştıran zihniyet, kadının annelik hakkını gasp ediyor.

Kadın ve erkeği birbirine rakipmiş gibi göstermek her iki cinse karşı yapılmış bir zulümdür. Çünkü onlar, birbirinin tamamlayıcısıdır. Efendimiz(sav) Veda Hutbesinde kadınlar hakkında şöyle buyuruyor:

‘Ey insanlar! Kadınlarınızın haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah Teâlâ’dan korkmanızı tavsiye ederim.’

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber