Kadınlar Yoksullukla Mücadelede Etkin Olacak

Kadınlar Yoksullukla Mücadelede Etkin Olacak

TOBB Karaman Kadın Girişimciler İcra Kurulu, kadın üreticiler ve üretimde kooperatifleşmenin önemini masaya yatırdı.

TOBB Karaman Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ahsen Toktay ve kurul üyeleri düzenlenen toplantıda Boğaziçi Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Umut Karaüzüm'ü konuk etti.

Kadın-yoksulluk ve kooperatifleşme konusundaki çalışmaları ile adından söz ettiren Akademisyen Umut Karaüzüm kurul üyelerine çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Karaüzüm "Kadının kendisini bir millet olarak düşünürsek, yaşadığı yoksulluğu ortadan kaldırmayı da vazifemiz saymalıyız" dedi.

Karaüzüm, kadını ve üretimi güçlendirecek kooperatifleşme konusunun sosyal ve ekonomik açıdan sürdürebilir olmasına dikkat çekerek, bu konuda TOBB Karaman Kadın Girişimciler Kurulu'nun çalışmalarına destek olacağını sözlerine ekledi.

Kurul Başkanı Ahsen Toktay, Akademisyen Umut Karaüzüm'e ilgisi ve desteği için teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber