Kağıt Devri Sona Erdi

Kağıt Devri Sona Erdi

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm okul ve eğitim kurumlarıyla resmi yazışmaların elektronik ortamda gerçekleşmesini sağlayan Doküman Yönetim Sistemi’ne (DYS) geçiş yaptı.

Sistemin büyük kolaylıklar getirdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Yazı yazıldıktan sonra günler değil, saatler içinde yazılara cevap alınıp sonuca ulaşılabilecek. 2013 yılından bu yana il ve ilçe müdürlüklerinde kullanılan uygulamanın ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


Geçiş aşamasında sistemin kullanımına yönelik Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün il ve ilçelerde gerçekleştirdiği seminerlerle resmi tüm okul ve eğitim kurumları yöneticilerine eğitimler verildi. 2 aylık yoğun eğitim programının ardından artık resmi yazışmalar Doküman Yönetim Sistemi üzerinden yürütülüyor.


Doküman Yönetim Sisteminden yazılıp kaydedilen resmi yazının, sistem üzerinden onaylanarak daha kolay takibi yapılabiliyor. İl genelindeki 225 okul ve eğitim kurumu, zaman ve kağıt sarfiyatının önüne geçen sistem ile okuldan Bakanlığa uzanan işleyiş içerisinde daha hızlı yazışma işlemleri gerçekleştirerek yazışmaları arşivleyebiliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber