Kalaba Köyünde Çıkan Yangında Facianın Eşiğinden Dönüldü

Karadan müdahalenin yetersiz kaldığı yangına hava desteği sağlandı

Karaman merkez köylerinden olan ve şehir merkezine yaklaşık 70km uzaklıkta bulunan Kalaba köyünde dün öğleden sonra 14:30 sularından yangın meydana geldi.

Bir evin mutfak kısmında çıktığı düşünülen yangın kısa sürede bitişik halde bulunan diğer kerpiç evlere de sıçradı.

basliksiz-2-074.jpg

Karaman merkezine uzaklığı ve özellikle Bucakışla, Çukur, Bayır, Adaba ve Kalaba yollarının yıllardır bakımsız ve genişletilmemiş olması Karaman’dan müdahale edecek ekiplerin çalışmasını ve yetişmesini zorlaştırdı.

Mustafa Güngör, Ali Levent (Kızıl Ali), Mehmet Gülen (Celil Mehmet) isimli vatandaşların evlerinin tamamen kullanılmaz hale geldiği yangında can kaybının yaşanmamış olması teselli verici oldu.

Diğer bir yandan hızla büyüyen yangında köyün camisine ve diğer başka evlere sıçramak üzere iken havadan yangın söndürme helikopterinin zamanında müdahalesi ile köyde adeta facianın eşiğinden dönüldü.

Yangının anlaşıldığı ilk andan itibaren Kalabalıların ve çevre köylerin yardıma koştuğu yangına kovalarla hortumlarla taşınan sularla yangına müdahale edilmeye çalışıldı.

Karaman Belediyesi itfaiye ekibinin ve Orman İşletme aracının da müdahalesi ile söndürülen yangında yapılan soğutma çalışması sonrası evlerin adeta kül olduğu görüldü.

Yangınla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirilirken, yangından zarar gören vatandaşlara destek sağlanacağı öğrenildi.

 

 

Karaman Kalaba Köyü Yangın

Karaman Kalaba Köyü Yangın

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber