Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Karaman’da

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Karaman’da

Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, Aktekke Meydanında düzenlenen demokrasi mitingine katıldı.

İlimize gelişinde Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Elvan, daha sonra demokrasi mitinginde halka seslenmek için Aktekke Meydan’ına geçti.
 
Kalkınma Bakanı Elvan, Aktekke Meydan’ına gelişinde halkın yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanırken, demokrasi mitingine Bakan Elvan’ın yanı sıra Vali Süleyman Tapsız, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Vali Süleyman Tapsız; “15 Temmuz akşamından bu yana Aktekke Meydan’ını dolduran çok kıymetli hemşehrilerim. Hepinizi en kalbi duygularımla selâmlıyorum.
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak ilk günden bugüne kadar bu meydanları boşaltmadınız. Milli iradeye sahip çıktınız. Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz akşamı anayasal hukuk düzenini, temel hak ve hürriyetleri yok etmek için harekete geçtiler. Ama sizler buna müsaade etmediniz ve etmeyeceksiniz. İhanet çetesinin ve vatan hainlerinin bu tür kalkışmalarına ve ihanetlerine rağmen Devletimiz dimdik ayakta.  Bizler devlet olarak, askeri ile sivili ile sizlerin hizmetindeyiz.
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan diyoruz. Bizim başka ülkemiz yok, başka Türkiye’miz yok. Başka devletimiz yok. Devlet içerisinde paralel devlet falan olmaz, olamaz” dedi.
 
İstiklâl ve İstikbal mücadelesi verirken şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve geride kalanlarına sabırlar dileyen Vali Tapsız, Devlet Millet olarak onurumuzu ve namusumuz çiğnetmeyen vatan evlatlarının haklarının asla ödenemeyeceğini belirterek, geride kalanlarının acılarını bir nebze de olsa hafifletebilmek için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.  Vali Tapsız, bugüne kadar demokrasi mücadelesi veren ve alanları dolduran tüm Karamanlılara teşekkür ederek, “Sizleri seviyoruz ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bunu böyle bilin. Bu meydanları ikinci bir talimat gelinceye kadar boşaltmıyoruz ve demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Sizleri Allah’a emanet ediyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.
 
Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan miting’de yaptığı konuşmada; “15 Temmuz akşamı darbeci teröristlere karşı direnen, bu vatan için, bu millet için, her şeyini feda etmeye hazırım diyen, kalpleri Türkiye için çarpan, demokrasi için, milli irade için çarpan ve demokrasi için alanları dolduran Karamanlılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Tüm Karaman halkına Sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve bakanlarımızın selâmlarını getirdim.
 
Bildiğiniz gibi 15 Temmuz akşamı şerefli bir geçmişe sahip olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine yuvalanan bazı hainler, Pensilvanya’daki baş hainin, terörist başının tetikçileri, o ihanet çetesi maalesef Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez milletimizin üzerine silahla saldırmıştır. Halkın üzerine bomba atmıştır. Yine halkın iradesinin temsil yeri olan Türkiye Büyük Millet Meclis bu hainler ordusu tarafından defalarca bombalanmıştır” dedi.
 
Bakan Elvan; “Bu hainler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine yuvalanan bu teröristler, gözbebeğimiz dediğimiz kuruma soruları çalarak yerleştiler. Bu yüzden binlerce gencimizin hakları bu ihanet çetesi tarafından gasp edildi. Soruları çalarak askeriyenin çeşitli kademelerine yerleşen ihanet çetesinin elemanları, emir komuta zincirine göre değil, Pensilvanya’nın emirlerine göre hareket ettiler. Bunlar Allah’a, Peygamberine, dinin emirlerine değil Pensilvanya’daki hainin sözlerine iman eden alçaklardır.
 
Bu millete ihanet eden hainler, tankları, uçakları, sizlerin parası ile alınan ve düşmana karşı vatanın savunulması amacıyla kullanacağımız silahları bu aziz millete karşı kullandılar. Ama bu millet bu saldırılara karşı göğsünü siper etti. Biz ülkemiz için, Türkiye’miz için ölmeye hazırız dediler. Bu vatan bizim dediler, bu ülke bizim dediler.” dedi.
 
Bakan Elvan konuşmasının devamında, “Meclisimizi, Emniyetimizi, Milli İstihbarat Teşkilatımızı, Cumhurbaşkanlığı binamızı bombalayan ve Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine yuvalanmış olan bu teröristler, Türkiye sevdalısı, memleket sevdalısı, vatan sevdalısı, bayrak sevdalısı Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar, milletimizi hedef aldılar, ülkemizi hedef aldılar. Ama başaramadılar ve başaramayacaklar. Bizim milletimiz, bizim vatandaşımız korkak bir millet olsaydı böyle bir devlet olmazdı.
 
Bakan Elvan, Bu vatan, bu bayrak, bu ülke için nöbet tutmaya devam edeceğiz. Bu terör örgütü mensuplarına gereken dersi Devlet Millet işbirliği ile birlikte vereceğiz. Her biri yaptıklarının hesabını bu devlete, bu millete hukuk çerçevesi içerisinde teker teker verecek. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Konuşmaların ardından Bakan Elvan, Konya’da düzenlenen programa katılmak üzere ilimizden ayrıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber