Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Karaman'da Güne Valilik Ziyareti İle Başladı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Karaman'da Güne Valilik Ziyareti İle Başladı

Valilikte idari amirler tarafından karşılanan Elvan'a, başarılı minik sporcular tarafından çiçek takdim edildi.

Karaman Valiliği ziyareti özel defterin imzalanması ile başladı. Sonrasında Karaman Valisi Süleyman Tapsız'ın makamına geçildi. Burada basın açıklaması yapan Bakan Elvan, referandum a giden Anayasa değişiklik paketine değindi.

Anayasa değişikliğiyle bürokratik engellerin ortadan kalkacağını ifade eden Bakan Kalkan, şunları söyledi: 

"2023 hedeflerine ulaşmak için, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girebilmemiz için, çok hızlı çalışan, dinamik yapıda olan bir yürütmeye ihtiyacımız var. Bugüne kadar biz neden şikayet ettik hatırlar mısınız, bürokratik oligarşi. Söyledik mi bunu. Bu tür problemlerle karşı karşıya kaldık mı? Bir bakan olarak ben bile sık sık bürokratik problemler karşı karşıya kalabiliyorum. Peki ne gerekiyor? Bizim için daha hızlı işleyen bir mekanizma gerekiyor. Daha çabuk kararlar alabilen, her hangi bir aksama söz konusu olduğunda o aksamayı anında giderebilecek yapıya ihtiyacımız var. Dolayısıyla işte 16 Nisan'da gerçekleştireceğimiz referandum , yürütme anlamında mihenk taşı olacak. Bir anlamda çok daha dinamik, çok daha hızlı hareket eden ve hızla karar alabilen ve bu kararların takibini gerçekleştirebilen, koymuş olduğu hedefi zamanında ortaya koyan bir yapıyı ortaya koyacağız."

"BAKAN İL MÜDÜRÜYLE ÇALIŞMAK İSTEMİYOR, MAHKEMEDEN GÖREVE GERİ DÖNÜYOR"

Bakan Elvan, bir bakanın çalışmak istemediği ve görevden aldığı il müdürünün mahkeme kararıyla görevine geri döndüğü belirterek, hükümetin kiminle çalışmak isterse onunla çalışması gerektiğini belirtti. Elvan, "Düşünün bu ülkede bir bakan, il müdürüyle çalışmak istemiyor, görevden alıyor, mahkemeyle görevine geri dönüyor. Tekrar görevden alıyor, ikinci kez mahkemeyle göreve geliyor. Bu on kez, on bir kez tekrarlanabiliyor. O bakan diyor ki, ben bu müdürle çalışmak istemiyorum. Millet seçti bu partiyi. Çalışmak istemiyorsa, kimse kusura bakmasın hükümet kiminle çalışmak istiyorsa onunla çalışacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken sayın Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı iken, başbakanımız istediği müsteşarları, genel müdürleri atayamadı. 'Ben uygun görmüyorum.' Çünkü Cumhurbaşkanı'nın bir sorumluğu yok, hesap verebileceği bir makam yok. Ne TBMM'ne, ne yargıya hesap verme zorunluluğu var. B unlarla biz karşı karşıya kaldık."diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber