Kalp Krizi Riski ve İlk Yardımın Gerekliği

Kalp Krizi Riski ve İlk Yardımın Gerekliği

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Seyfulah Cebe Yoğun özellikle ağır iş temposundaki kişileri uyardı

Karaman'da siyasi hayatının yanı sıra İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı  olarak çalışan Seyfulah Cebe kaleme aldığı yazısında;

“Öncelikle ilkyardım nedir onu öğrenmemiz gerekir. İlkyardım : herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda sağlık görevlileri olay yerine intikal edene kadar hayatın kurtarılmasını ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek adına olay yerinde tıbbi araç ve gereç aranmaksızın ilaçsız uygulamalardır.

İlkyardım hayatımızda neden önemli olmalıdır.? Hasta ya da yaralı yakınken tanıdığımız bir ahbabımız, akrabamız ya da evladımız olabilir. İlkyardım sertifikası almak ya da ilkyardım ile ilgili bilgilere sahip olmak bizim için bir avantaj sağlayabilir.

Özellikle Karaman Organize Saanyi Bölgesinde iş yoğunluğu ya da ağırlığından dolayı kalp krizi vakalarının eskiye nazaran daha sık görülebildiğini, gündelik hayatında dürüm yerken hayatını kaybeden yada buna benzer vakalar yaşayan insanlarımızın olduğunu unutmayalım. Bunu yaşayan bizde olabilirdik. Ya da çok yakın bir ahbap veya tanıdık.

Çevremizde varsa ilkyardım kursları ya da katılabileceğiniz bir seminer, siz değerli hemşerilerimden bu bilgileri alın ya da aldırın. Bilinçsizce can kayıpları yaşanmasın.” Dedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber