Kamuda Yeni İhraç Dalgası

Kamuda Yeni İhraç Dalgası

İhraç edilen memurlar listesi Resmi Gazete'de yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile açıklandı. Yeni 677 sayılı KHK ile ihraçlar ile birlikte göreve iade edilen personel listesi de var. İşte tam liste.

OHAL kapsamında yeni Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) yayınlandı.

677 sayılı KHK'ya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarda görev yapan 15 bin 726 kamu çalışanı hakkında ihraç kararı verildi.

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarından daha önce ihraç edilen 157 kişi mesleğe iade edildi. 550 dernek, 9 basın yayın kuruluşu, 1 özel sağlık kuruluşu ve 18 vakıf kapatıldı.

TSK'DAN 1988, EMNİYET'TEN 7586 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda bin 259, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 391, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 338, Jandarma Genel Komutanlığında 403, Emniyet Genel Müdürlüğünde ise 7 bin 586 personel ihraç edildi.

DİĞER KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA MESLEKTEN İHRAÇLAR

İçişleri Bakanlığı ve bağlı kurumlarında 2 bin 696, Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) bin 184, Sağlık Bakanlığında 752, Maliye Bakanlığında 526, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında 131, Milli Eğitim Bakanlığında 119, Diyanet İşleri Başkanlığında 94, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında 73, Orman ve Su İşleri Bakanlığında 52, TRT'de 45, Milli Savunma Bakanlığında 23, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunda (HSYK) 15, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) 14, Gençlik ve Spor Bakanlığında 13, Kültür ve Turizm Bakanlığında 11, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansında (TİKA) bir olmak üzere toplam 5 bin 749 kamu çalışanı görevlerinden ihraç edildi.

KAMUDA 157 KİŞİ MESLEĞE İADE EDİLDİ

677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarından daha önce ihraç edilen 157 kişi mesleğe iade edildi.

550 DERNEK, 9 BASIN YAYIN KURULUŞU KAPATILDI

Kararnameye göre "terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı" olduğu iddiasıyla 550 dernek, 9 basın yayın kuruluşu, 1 özel sağlık kuruluşu ve 18 vakıf kapatıldı.

(1) SAYILI LİSTE

Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilenler

(2) SAYILI LİSTE

Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilenler

(3) SAYILI LİSTE

Emniyet Genel Müdürlüğünden ihraç edilenler

(4) SAYILI LİSTE

Diğer Kamu Kuruluşlarından ihraç edilenler

(5) SAYILI LİSTE

Göreve iade edilen kamu görevlileri

(6) SAYILI LİSTE

Kapatılan Dernekler

(7) SAYILI LİSTE

Kapatılan Basın Yayın Kuruluşları

(8) SAYILI LİSTE

Yeniden Açılan Özel Sağlık Kuruluşları

(9) SAYILI LİSTE

Yeniden Açılan Vakıflar

(10) SAYILI LİSTE

Yeniden Açılan Dernekler

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber