Kapar'dan Mısır Ve Buğday Fiyatları İle İlgili TMO'ya Ziyaret

Kapar'dan Mısır Ve Buğday Fiyatları İle İlgili TMO'ya Ziyaret

İl Genel Meclisi Başkanı Adem KAPAR, Toprak Mahsulleri Ofisi İlimiz Bölge Müdürü Mustafa GENÇ'i ziyaret etti.

Güncel mısır ve buğday fiyatları ile ilgili değerlendirmede bulunduklarını belirten KAPAR: " Buğdayda hasat zamanı çıkan ithalat kararnamesinin ardından fiyatlarda düşme meydana geldi. Aynı şekilde mısır üreticisi de ithalat yapılmasındansa kendi mısırının fiyatının artırılmasını haklı olarak talep ediyor.

Öte yandan Müdürümüzden edindiğimiz bilgi 6 aylık mısır emanet alımlarının devam ettiği ve bu konuda bir sıkıntının olmadığıdır. Hatta bu emanet alımlarında çiftçilerimizden ofise mal tesliminde hammaliye ve kira ücreti alınmadığı gibi varolan siloların da %90'a yakını boş.

Üreten çiftçilerimiz bizim can damarımız. Hele ki Milli ve Yerli Ekonomimizi en çok desteklememiz gereken bu zamanda üreticimizin sesine kulak verdik ve Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürümüz ile bir araya geldik.

İnşaallah hükümetimiz gereken önlemi bir an önce alacak ve üreticimizin yerli ürününü hakettiği değerle piyasaya sunacak. Üreticinin talebini karşılayacak çalışmalar devam ediyor. Fırsatçıların ekonomimizi baltalamak için fırsat kolladığı bu zamanda TMO'muzun çiftçimizi mağdur etmeyeceğine ve yarı yolda bırakmayacağına inanıyoruz." dedi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber