Karaman 1.si Robert Kolejinde

Karaman 1.si Robert Kolejinde

Robert kolejinde bir Karamanlı

Karaman’da Teog-1 ve Teog-2 deki 240 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak il 1. si olan Nil Eda Ünsal, Robert Kolejine girmeye hak kazandı. İlkokul ve ortaokulu Özel Babaoğlu Eğitim Kurumlarında tamamlayan Nil Eda Ünsal, annesi Eczacı Emel Ünsal ve babası Eczacılar Odası Başkanı Osman Ünsal’ın gurur kaynağı oldu. Eğitim hayatı boyunca kendisine emek veren öğretmenlerine okuluna, arkadaşlarına ve ailesine teşekkür eden Nil Eda Ünsal, Türkiye’nin en seçkin öğrencileri arasına ismini yazdırarak, lise öğrenimini beş yıl boyunca İstanbul’da sürdürecek.

Baba Osman Ünsal:” Bir bireyin iyi bir eğitim almasında, ailesi, eğitim aldığı okulu, öğretmenleri ve kişinin kendisi başlıca aktörlerdir. Kızımız Nil Eda, ilköğretim öğrenimi boyunca bir öğrencinin üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirdi. Planlı, düzenli ve istikrarlı bir şekilde her yıl yapması gerekenleri yaptı. Okulumuzun sistemi, eğitime bakış açısı ve öğretmenlerimizin fedakârlığı ile biz anne babaların gayretleri birleştiğinde amacımız gerçekleşti. Kızımız Teog’da her iki sınavda da tüm soruları doğru yanıtladı. Bize ve okuluna il 1.liğini armağan etti. Nil Eda, bu yıl sadece tam puanla kayıt yapılabilen Robert Kolejinden yana tercihini kullandı. Ailesi olarak sevinçliyiz. Kızımızın 8 yıldır öğrenim gördüğü Özel Babaoğlu Eğitim Kurumlarına, öğretmenlerine, destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Robert Koleji’ne Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan merkezi liselere giriş sınavında (Teog-1 ve Teog-2) gerekli başarıyı gösterebilen öğrenciler kabul edilmektedir. Okula kabul edilen öğrenciler bu sınavda en yüksek başarıyı elde etmiş  %0,04’lük gruptan, Türkiye’de ilk 500’e giren öğrencilerden oluşmaktadır.

TEOG verileri kullanılarak oluşturulan “Kayıt Kabul Puanı (KKP)” esas alınarak öğrenci kaydı yapılır. Kayıt kabul Puanı; her iki dönemde yapılan Türkçe (T ), Matematik (M), Fen Bilgisi ve Teknoloji (F) ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (SB) derslerinin sınav sonuçları kullanılarak elde edilir. Bu yıl her iki sınavda da tüm soruları doğru yanıtlayan öğrenciler kayıt hakkı elde ettiler.2016 Mezunlarının %51'i yurt içinde bir üniversite, geri kalan  %49 öğrenci  yurt dışında bir üniversite eğitimi tercih etmiştir.

Nil Eda Ünsal’a, eğitim hayatındaki başarılarının artmasını dileriz.

robert-koleji2.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber