Karaman 1. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Açıldı

Karaman 1. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Açıldı

Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve Karaman Ziraat Odası işbirliğinde organize edilen 1. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın resmi açılış töreni yapıldı.

Larende Mahallesi’ndeki Larende Kapalı Pazar yerinde düzenlenen fuarın açılışına, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Durali Koçak, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, siyasi parti temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı. 

15 Temmuz amacına ulaşabilseydi, belki bugün bu fuarı düzenleyemeyecektik diyen AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, halkımızın 15 Temmuz’da göstermiş olduğu dik duruşa hükümetimiz, milletimiz ve özellikle dünyada demokrasi dersini alanlara, alması gerekenlere bütün insanlık adına teşekkür ediyorum dedi.
    
Karaman’da devam eden yatırımlar hakkında da bilgiler veren Milletvekili Konuk, Karaman’ın tarımdaki en büyük problemin su olduğunu belirterek, “Eğer suyu biz bulamazsak biz elimizdeki mevcut ırmaklarla, nehirlerle denizleri sulamaya devam edersek Anadolu coğrafyasını sulamak yerine denizdeki tuzlu suları tatlı sularla sulamaya devam edersek tarımın geleceği Karaman’da da yoktur. Mevcut bitkilerle bitki üretim deseniyle yeraltı sularının dayanacağı veya dayanma kabiliyetleri sınırlıdır. Onun için yeni su kaynaklarına ihtiyacımız var. Eğer Karaman’ı havza dışı sularla kavuşturmadığımız sürece bugünkü yapacağımız her türlü çalışmaların palyatif ve pansuman çalışmalar olduğunu söylemek istiyorum. Bunun da yolu havza dışı suların Anadolu coğrafyasıyla buluşturulmasını bir şekilde sağlamak zorundayız. Bununla ilgili önemli bir projeyi de yürütüyoruz diye konuştu. 

Başkan Çalışkan; “Gelecek Yıl Bu Gibi Organizasyonları Yeni Fuar ve Kongre Merkezimizde Yapacağız”
Fuar ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; “Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı Karamanımıza tarım, hayvancılık ve gıda konusunda önemli katkı sağlayacak. Karaman’da ve yurt genelinde bu alanda faaliyetlerini sürdüren birçok firma bu fuarda yerini aldı. Bu yıl düzenlenen bu önemli organizasyonu Larende Mahallesi’nde inşa ettiğimiz kapalı pazar yerinde gerçekleştiriyoruz. Fuar, kongre ve buna benzer organizasyonlarda kullanılmak üzere yapımına başladığımız Fuar ve Kongre Merkezi inşaatını bu yıl tamamlıyoruz. İnşallah bu tip yerel ulusal ve uluslararası organizasyonları seneye yeni Fuar ve Kongre Merkezi’mizde gerçekleştireceğiz.” Dedi.
    
Vali Süleyman Tapsız’da fuarın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Törenin sonunda Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, sırasıyla protokol üyelerine birer teşekkür plaketi takdim etti.
    
Plaket töreninden sonra üç gün açık kalacak olan Karaman 1. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, protokol üyelerinin açılış kurdelesini keserek fuarı gezmesiyle sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber