Karaman 741. Türk Dili Bayramı Ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri

Karaman 741. Türk Dili Bayramı Ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri

Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinliklerinin 741. Yıldönümü Karaman’da coşkuyla kutlandı.

Bu yıl 2-13 Mayıs tarihleri arası, 741.’si kutlanan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri çerçevesinde bugün (13 Mayıs 2017 Cumartesi), Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan Cumhuriyet Parkına yürüyüş, kutlama komitesi tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve Sergi açılışı yapıldı, ardından da Yunus Emre Hoşgörü Sofrası kuruldu.

Mehter eşliğinde Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Parkı’nda sona eren yürüyüşe; Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, Daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Vali Fahri Meral ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakılmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Binlerce Kişi Hoşgörü Sofrasında Buluştu

Cumhuriyet Parkı’ndaki törenin ardından Taş Bina’da “Geçmişten Günümüze Karaman” adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri kapsamında Karaman Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Yunus Emre Hoşgörü sofrası kuruldu.

Yunus Emre Camii avlusunda binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturan Hoşgörü Sofrası ikramına; Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Er, Protokol üyeleri, Daire müdürleri ve on binin üzerinde vatandaş katıldı.

İbrahim Sadri Şiir Dinletisi Bu Akşam

741. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri; bu akşam saat 21.00’de, Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki, İbrahim Sadri Yunus Emre Şiir Dinletisi programıyla sona erecek.

icrk-078.jpg

Karaman 741. Türk Dili Bayramı Ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri

Karaman 741. Türk Dili Bayramı Ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber