Karaman Belediye Başkanı'na Tablo Jesti

Karaman Belediye Başkanı'na Tablo Jesti

Iraklı mülteci yeteneğini konuşturdu.

Ülkesinde yaşanan savaş ve çatışmalardan dolayı Türkiye'ye gelen ve Karaman'a yerleşen Iraklı Mülteci Halid İbrahim, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a bir tablo hediye etti.
    
Irak'ta yaşanan iç karışıklık ve savaş nedeni ile yaklaşık 4 yıl önce ailesi ile birlikte Türkiye'ye gelen ve Karaman'a yerleşen Halid İbrahim, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı makamında ziyaret etti.  Ziyarette Belediye Meclis Üyesi Elmas Coşar ve Kent Konseyi Mülteci Komisyonu Başkanı Emine Erdemsoy da bulundu. Ülkesinde inşaat mühendisi olan, aynı zamanda profesyonel ressamlık ve heykeltraşlık yapan Halid İbrahim, Başkan Ertuğrul Çalışkan'ın resmini yaptığı tabloyu kendisine hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şöyle konuştu: "Hepimizin bildiği üzere İslam coğrafyasında yıllardır Müslüman kardeşlerimizin kanı akıyor. Türkiye olarak ülkelerindeki bu zulümden kaçarak ülkemize gelen kardeşlerimize kapılarımızı sonuna kadar açtık. Şehrimizde de misafir ettiğimiz mülteciler var. Kent Konseyimiz bünyesinde kurulan mülteci komisyonu ile bu kardeşlerimizle yakından ilgileniyoruz. Bu kardeşlerimizden birisi olan Halid İbrahim'e bu anlamlı hediyesinden dolayı çok teşekkür ediyorum" 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber