Karaman Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

Karaman Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

Karaman Belediyesi vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirebilmesini sağlamak için gerekli hazırlıklarını tamamladı.

 

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman halkının bayramını tebrik ederek, Karaman Belediyesi’nin bayram boyunca 24 saat görevinin başında olacağını bildirdi.

Kurban Bayramı’nda belediyecilik hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların olası şikâyetlerine cevap verebilmek için Karaman Belediyesi’nin bazı birimleri bayramda da mesai yapacak. Zabıta, İtfaiye, Park-Bahçe, Temizlik İşleri, Veteriner ve Ulaşım Hizmetleri müdürlükleri bayram süresince hizmet verecek.

sa.jpg

Zabıta Müdürlüğü: Kurban Bayramı nedeniyle merkez ve otogar karakolları, 24 saat görevlerinin başında olacak. Kurban satış alanı ve gıda satışı yapılan yerlerde genel denetimler devam edecek.

Bayram boyunca nöbetçi olacak fırınlar da belli oldu. Buna göre Bayramın 1. günü: Trabzon, Halkım, Özen ve Emircan ekmek fırını, Bayramın 2. günü: Özen, Emircan, Aknil, Tünelsan, Halkım, Dilkent, Birlik, Aknil İmaret, Makro, Tekin, Altın, Fatih ve Taş Değirmeni ekmek fırını, Bayramın 3. günü: Özen, Emircan, Halkım, Dilkent, Birlik, Tünelsan, Taş Değirmeni, Öz Ergin, Altın ve Fatih ekmek fırını, Bayramın 4. günü de: Özen, Emircan, Dilkent, Öz Ergin, Halkım, Tünelsan, Birlik, Ergin, Taş Değirmeni ve Altın ekmek fabrikası hizmet verecek.

İtfaiye Müdürlüğü: Bayram süresince İtfaiye Müdürlüğü, araç ve gereçlerinin bakımını yaparak her hangi bir yangın ve kaza durumuna anında müdahale edebilmek için 24 saat görevinin başında olacak.

Park-Bahçe Müdürlüğü: Vatandaşlarımızın bayramda yoğun ziyaretlerde bulunacağı mezarlıklarda Park-Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Kabirlerini sulamak isteyen hemşerilerimiz, su bidonlarını Mezarlıklar Müdürlüğü’nden temin edebilecek. Arife günü hoparlör sistemi ile mezarlıkta Kur’an-ı Kerim okutulacak. Kent mezarlığını ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız görevlilerce mezarlık içerisinde araçla taşınacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğü: Temizlik İşleri Müdürlüğü kent genelinde 100 bin adet çöp poşeti dağıttı. Ekipler, kurban kesim yerlerinde bayram süresi boyunca temizliğe devam edecek ve bayramın son iki günü bu alanlarda ilaçlama yapacak.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü: Kurban Bayramı’nda Belediye otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Ulaşım seferleri bayramın ilk günü olan 21 Ağustos Salı gününden 24 Ağustos Cuma gecesine kadar saat başı olarak devam edecek. Bayramın 1. günü sadece; 1 ve 3 nolu hat sabah saat 08.00’den gece saat 23.00’e kadar, 6 nolu hat da sabah 08.00’dan saat 21.00’e kadar hizmet verecek. Bayramın 2. - 3. ve 4. günü ise 1 ve 3 nolu hat sabah saat 08.00’den gece saat 23.00’e kadar, diğer hatlar saat 08.00’den 21.00’e kadar saat başı, Esentepe’ye ise 08.00 - 10.00 - 13.00 - 16.00 ve 20.00 saatlerinde ücretsiz seferlere devam edecek.

Veteriner Müdürlüğü: İlimizde bu yıl tek noktadan kurban satışı, 7 ayrı yerde de kurban kesimi yapılacak. Karaman Belediyesi, Üniversite Mahallesi’nde, Devlet Hastanesinin arka kısmında kalan Yeni Stadyum inşaatının karşısındaki 130 bin m²’lik arazide kurban satış alanını hazırlayarak hayvan sahiplerine tahsis etti.

Başakşehir Mahallesi 2. Toki Alışveriş Merkezi yanındaki otopark alanı, Elmaşehir Mahallesi 1. Toki Alışveriş Merkezi’nin yanı, Yunuskent Mahallesi İmam-ı Azam Camii yanındaki araba pazarı kurulan alan, Alişahane Mahallesi’ne kurulan Perşembe Pazarı’ndaki balıkçıların olduğu yer, Mehmet AkifErsoy Mahallesi’nde Pazartesi günleri kurulan pazarda balıkçıların olduğu alan, Gevher Hatun Mahallesi 1812. sokakta yer alan Alışveriş Merkezinin yanı ve Çeltek Mahallesi Kazalpa Meydanı da kurban kesim yerleri olarak belirlendi.

Bu arada Küçükbaş hayvan kesimi 40 TL’den, Büyükbaş hayvan kesimi de 180 TL’den (Kemiksiz pazarlığa tabi) yapılacak.

Halkımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için 444 25 70 Karaman Belediyesi Çağrı Merkezi de 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.

 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber