Karaman Belediyesi Ertuğrul Çalışkan, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Mesajı Yayımladı

Karaman Belediyesi Ertuğrul Çalışkan, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Mesajı Yayımladı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete intikalinin sene-i devriyesinde bir anma mesajı yayımladı.

Başkan Çalışkan mesajında: “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal marşında vatanın nasıl kazanıldığını anlatan ifadeleri gelecek nesillere aktarılan en büyük eserlerden birisidir.

        İstiklal mücadelemizin çok zorlu dönemlerinde, hür yaşama fikrini tüm İslam coğrafyasına taşıyan Mehmet Akif Ersoy, dünyadaki tüm Müslümanların haksızlığa, adaletsizliğe karşı birlik ve beraberlik içerisinde, hareket etmeleri için mücadele etmiştir. Vatanı ve milletinin bekası için davaya olan inancı, coşkusu, heyecanı ve daima umutlu kişiliği ile milletimize öncülük eden istiklal şairimiz, yayımladığı dergiler, makaleler, kürsü konuşmaları ile bir düşüncenin ve idealin taşıyıcısı olmuş, şiirleri ve İstiklal Marşı ile bu misyonu en güzel ifadelerle dile getirmiştir.

        Bu mücadelede Mehmet Akif, tüm ruhunu ve benliğini ortaya koyarak,  kalemiyle, sözleriyle, şiirleriyle milletimizin hislerine tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır. İstiklal Marşı; bu toprakların ruhunu, milletimizin özünü yansıtması bakımından sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir milli mutabakat metnidir. Arkasında bıraktığı eserleriyle yolumuzu aydınlatan Mehmet Akif Ersoy, Hakk ve hakikat uğruna verdiği çabayla da örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur.
    
        Bu duygu ve düşüncelerle, Merhum Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 82. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

27122018111248.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber