Karaman Belediyesi Ertuğrul Çalışkan'dan Mesaj

Karaman Belediyesi Ertuğrul Çalışkan'dan Mesaj

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 98. yıldönümü ve İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; “İstiklal Marşımız, İstiklal Harbi tamamlanmadan, savaş sürerken yazılmış adeta harbe yön vermiş, Türkiye'nin istikametini belirlemiştir" dedi.

Başkan Çalışkan’ın İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma yıldönümü mesajı şöyle:

“Cephede kahraman ordumuzun azmi ve inancı, Anadolu topraklarında aziz milletimizin kararlılığı ve vatan aşkıyla kaleme alınan İstiklal Marşımız, kurucu bir metindir. İstiklal Marşımız, İstiklal Harbi tamamlanmadan, savaş sürerken yazılmış adeta harbe yön vermiş, Türkiye'nin istikametini belirlemiştir. İstiklal Marşı ülkemizin kuruluşu esnasında tam manasıyla yol haritası işlevi görmüştür.

İstiklal Harbi'ni yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesi ve kararlılığı, askerimizin cephedeki fedakârlığı, azmi, vatan aşkı İstiklal Marşı'na çok net yansımıştır. Değerlerimiz, medeniyet birikimimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşımızın mısralarında vücut bulmuştur. İstiklal Marşı 98 yıl önce yazılsa da idealleri, hedefleri bakımından aslında milletimizin tarihi kadar köklü; ufku, kapsayıcılığı, kurucu metin vasfıyla geleceğimizi şekillendirecek kadar yenidir.

Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir. İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber