Karaman Belediyesi Ramazan Hazırlıklarını Tamamladı

Karaman Belediyesi Ramazan Hazırlıklarını Tamamladı

Karaman Belediyesi, 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayının, birlik ve beraberlik içerisinde yaşanması ve vatandaşlarımızın güzel bir Ramazan ayı geçirmelerini sağlamak için hazırlıklarını tamamladı.

Karaman Belediyesi bu yıl Ramazan ayında, ramazan ayının ruhunu daha güçlü yansıtacak, bu manevi ayın toplumsal boyutunu daha da güçlendirecek organizasyonlar düzenledi. Karaman halkını aynı sofrada buluşturacak olan iftar sofraları ve eski hastane meydanında gerçekleştirilecek birbirinden güzel etkinliklerle vatandaşlarımızı huzur dolu bir Ramazan ayı bekliyor.

Birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü içerisinde bir Ramazan Ayı geçirmemizi temenni eden Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı: “11 ayın sultanı Ramazan’ın şehrimize, ülkemize ve İslam coğrafyasına barış, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Karamanlı hemşehrilerimin Ramazanın maneviyatına uygun bir ay geçirebilmeleri için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Kuracağımız iftar sofralarında vatandaşlarımızı aynı sofrada buluşturup hep birlikte huzurlu bir şekilde iftarımızı yapacağız. Etkinlik alanında her akşam Ramazan Ayı’na uygun farklı programları halkımızla buluşturacağız. Bununla birlikte yolda kalan hemşehrilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı düşünerek İmaret Aşevi’nde iftar yemeğimiz olacak. Hayır Çarşısında yine ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız devam edecek. Ramazan Ayı’nın huzurunu ve manevi hazzını inşallah hep birlikte yaşayacağız. Tüm vatandaşlarımızı Ramazan Ayı boyunca düzenlediğimiz iftar sofraları ve etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

İftar Sofrası Geleneği Devam Edecek

Karaman Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği İftar Sofraları, bu yıl çok kapsamlı bir şekilde, şehrin farklı bölgelerine kurularak vatandaşlarımızı aynı sofrada buluşturacak.

Her Gün Farklı Bir Etkinlik

Ramazan ayı süresince her akşam eski hastane meydanında gerçekleştirilecek olan Ramazan etkinliklerinde; Kur´an-ı Kerim tilavetleri, sema gösterileri, sohbet ve söyleşilerin yanı sıra şiir dinletileri, tasavvuf musikisi konserleri, çocuklara özel orta oyunu, Hacivat-karagöz gösterisi, ödüllü yarışmalar, sihirbaz gösterileri, ilahiler ve daha birçok farklı etkinlik yer alacak ve yediden yetmişe herkese hitap edecek. Fuar alanında ise esnafların satış yapacağı stantlar bulunacak.

Zabıtadan Kesintisiz Denetim

Belediye Zabıta ekipleri Ramazan ayında da vatandaşın huzur içinde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla denetimlerine hız kesmeden devam edecek. Özellikle tatlı, şekerleme imalathaneleri, ekmek fırınları, pazarlar ve marketlerde sıkı denetim uygulayan ekipler görülen eksikliklere müdahale ederek gerekli uyarılar ve yaptırımlar uyguluyor.

Belediye Otobüsü Seferlerinde Ramazan Değişikliği

Karaman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren belediye otobüslerinin Ramazan Ayı nedeniyle sefer saatlerinde değişikliğe gidildi.

Tüm hatlar da 19.00 – 19.15 - 19.30 – 19.45 – 20.00 – 20.15 ve 20.30 seferleri iftar saati nedeniyle Ramazan ayı boyunca çalışmayacak.

Karaman Belediyesi Ramazan Hazırlıklarını Tamamladı

Karaman Belediyesi Ramazan Hazırlıklarını Tamamladı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber