Karaman Belediyesi'nde Bayram Hazırlıkları

Karaman Belediyesi'nde Bayram Hazırlıkları

Karaman Belediyesi, vatandaşlarımızın huzur içinde bir Ramazan Bayramı geçirmesi için gereken tüm tedbirleri aldı. Belediye ekipleri 24 saat görevinin başında olacak.

Ramazan Bayramı nedeniyle günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Karaman Belediyesi, hizmetlerinin aksamaması için Zabıta, İtfaiye, Park-Bahçe, Temizlik İşleri, Mezarlık ve Ulaşım Hizmetleri müdürlükleri bayram süresince hizmet verecek. 

Bayramın huzur içerisinde yaşanması için gereken tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Belediye Başkanı Savaş Kalaycı: “Bayram süresince Zabıta, İtfaiye, Park-Bahçe ve Temizlik İşlerine bağlı ekipler bir aksaklık yaşanmaması için 24 saat hazır bekleyecekler. Belediye otobüslerimiz üç gün boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak. Mezarlık ziyaretleri için arife sabahı araçlarımız yaşlı ve yürüyemeyecek durumda olan hastalarımıza hizmet verecekler. Vatandaşlarımız karşılaşacakları her türlü olumsuzlukta Alo 153 Zabıtayı ve 444 25 70 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilirler. Bütün hemşerilerimizin Ramazan Bayramlarını şimdiden tebrik ediyor, bayramın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

Bayram Boyunca Belediye Otobüsleri Ücretsiz

Bayram süresince şehir içerisinde ulaşım hizmeti veren belediye otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Bayramın birinci günü olan 4 Haziran Salı gününden 7 Haziran Cuma gününe kadar üç gün boyunca 1 nolu hat 08.00 ile 22.00 saatleri arası, 2 nolu hat 08.00 ile 21.00 saatleri arası, 3 nolu hat 08.00 ile 23.00 saatleri arası, 4 nolu hat 08.00 ile 21.00 saatleri arası, 5 nolu hat 08.00 ile 14.00 saatleri arası 6 nolu hat 08.00 ile 21.00 saatleri arası 8 nolu hat 08.00 ile 21.00 saatleri arası, 9 nolu hat 08.00 ile 21.30 saatleri arası, 10 nolu hat da 08.00 ile 22.00 saatleri arası her saat başı sefer yapacak.

Mezarlıklarda Hazırlıklar Tamamlandı

Mezarlıklar Müdürlüğü, Temizlik İşleri ve Park-Bahçe Müdürlüğü ekipleri, şehir mezarlığı ile Kazalpa mezarlığında gerekli bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayarak mezar aralarındaki yabancı otları temizledi. Arife günü hoparlör sistemi ile mezarlık içerisinde Kur’an-ı Kerim okutulacak. Ayrıca Kent mezarlığını ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız Arife günü görevlilerce mezarlık içerisinde araçla taşınacak.

Zabıta ve Çağrı merkezi 24 saat Hizmet Verecek

Karaman Belediyesi Zabıta ekipleri, bayramda 24 saat hizmet verecek ve denetimlerine bayram boyunca devam edecek. Vatandaşlar, belediyemizle ilgili her türlü sorun ve ihtiyaçları için 153 Alo Zabıta ve 444 25 70 nolu Çağrı Merkezi’ni arayabilecekler.

Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: Bayramın 1. Günü; Trabzon Ekmek, Tekin Ekmek, Umman Ekmek ve Emircan Ekmek, 2. Günü; Taş Değirmen, Tekin Ekmek, Umman Ekmek, Emircan Ekmek, Birlik Ekmek, Aknil Ekmek, Özen Ekmek ve Halkım Ekmek, 3. Günü de; Bayramoğlu Ekmek, Aknil Ekmek, Taş Değirmen, Umman Ekmek, Emircan Ekmek, Birlik Ekmek, Has Ekmek, Özen Ekmek, Tutkunlar Ekmek, Halkım Ekmek, Somuncu Baba, Akdaş Unlu Mamülleri ve Bakioğulları Unlu Mamülleri nöbetçi fırınlar olarak bayramda açık kalacak.

Karaman Belediyesi’nde bayramlaşma, bayramın ikinci günü olan 5 Haziran 2019 Çarşamba günü yapılacak.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı; Belediye Meclis Salonu’nda, saat 10.30’da başlayacak olan bayramlaşma programına tüm Karaman halkını davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber