Karaman Beşiktaşlılar Dernek Başkanı Varol'un 19 Mayıs Mesajı

Karaman Beşiktaşlılar Dernek Başkanı Varol'un 19 Mayıs Mesajı

Karaman Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Şevket Varol 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Varol Mesajında; "19 Mayıs 1919, bağımsızlık mücadelesinin meşalesinin yakıldığı gündür. Ve bize, ne olursa olsun Türk ulusu için bağımsızlığın, işgalcilere, emperyalistlere, onların işbirlikçilerine karşı korunması gerektiğini hatırlatan gündür.

Bugünü bayram olarak kutlayan gençlerimize bu bilinci aktaran, bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin gerçek koruyucuları, sahipleri; cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak olanların onlar olduğunu gösteren bir gündür.

19 Mayıs, vatanı işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış, başkentine işgalci ülkelerin bayrakları asılmış bir ülkenin, boyun eğmeyeceğini, boynunun eğdirilemeyeceğini gösterdiği gündür.

19 Mayıs Gençlik, Spor ve Atatürk’ü Anma Bayramı, diğer milli bayramlarımız olan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan farklı bir özelliğe sahiptir. Bu bayramlarımızın tarihleri büyük mücadelelerin sonuç alındığı günleri ifade ederken, 19 Mayıs tarihi sonucu değil, başlangıcı ifade eder. Bu büyük günü Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gençlere armağan ederek  bu topraklarda başlangıçları gençlerin yapmaya devam edeceğini, bu başlangıçların güzel sonuçlarına gençlerin sahip çıkacağına işaret etmiştir. Milli değerlerine, tarihine, birlik ve beraberliğine, demokrasisine, en önemlisi de milletin iradesi ve gücüne sahip çıkan ve her daim sahip çıkacak olan gençlerimiz, milletimizin iftihar vesilesi olmaya devam edecektir. Sahip olduğu inanç ve kuvvetle, milletimizin 19 Mayıs 1919’da yaktığı hürriyet ateşi gelecek nesillerimizle birlikte milletimize ve ülkemize ışık tutmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramımızı yönetim kurulu arkadaşlarım adına kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum"ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber